Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

ΘΕΜΑ: Η έντονη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη συνεχίζεται – Τέλη Μαϊου το τελικό πόρισμα της έρευνας

Ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληψίες για το φλέγον ζήτημα της δυσοσμίας στον Εύοσμο και τη Δυτική Θεσσαλονίκη – Τα πρώτα αποτελέσματα συγκρίνονται ήδη με τις μετρήσεις του 2019 και η Περιφέρεια δεσμεύεται για ανοιχτή συζήτηση με τα ΕΛΠΕ, εφόσον δεν υπάρχει ακόμα λύση για το χρόνιο πρόβλημα
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της νέας μελέτης για τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη, που εδώ και χρόνια βασανίζει κατοίκους και δήμους. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας κατά τη συνεδρίαση λογοδοσίας στο περιφερειακό συμβούλιο, ολοκληρώθηκαν οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις από το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ και πλέον βρισκόμαστε στη φάση της στατιστικής επεξεργασίας.

Η τελική έκθεση αναμένεται έως τα τέλη Μαΐου, με την Περιφέρεια να προγραμματίζει ειδική συνεδρίαση με τη συμμετοχή της Hellenic Energy, ώστε να εξεταστεί τι απέδωσαν τα έργα που είχε δεσμευτεί να υλοποιήσει η εταιρεία.

«Εμπειρικά διαπιστώνουμε πως η δυσοσμία επιμένει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιουτίκας, προσθέτοντας πως η Περιφέρεια θα επιμείνει στη χρήση επιστημονικών μεθόδων και σύγχρονων εργαλείων – όπως το πρόγραμμα “e-noses” – για τον εντοπισμό και τη μείωση του φαινομένου.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται καθημερινά οι έλεγχοι σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις από μικτά κλιμάκια, με κάποιες επιχειρήσεις να έχουν φτάσει ακόμα και στην παύση λειτουργίας λόγω παραβιάσεων των περιβαλλοντικών όρων.

«Μπορεί να μην έχουμε αρμοδιότητες, αλλά έχουμε φωνή και σύμμαχο την επιστήμη», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, με την τοπική κοινωνία να αναμένει επιτέλους απτά αποτελέσματα για μια υπόθεση που επηρεάζει άμεσα τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement