Ξεκίνησαν οι νυχτερινές παρεμβάσεις στην οδό Λαγκαδά – Αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο στα Δυτικά
Μια σημαντική τεχνική παρέμβαση, με στόχο την αναβάθμιση της οδού Λαγκαδά και την ευρύτερη βελτίωση του οδικού δικτύου στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Οι εργασίες, που υλοποιούνται με ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιούνται αποκλειστικά κατά τις νυχτερινές ώρες, ώστε να μην επιβαρυνθεί η καθημερινότητα των πολιτών, η οδική κυκλοφορία και η εμπορική δραστηριότητα.
Η πρώτη φάση των ασφαλτοστρώσεων έχει ολοκληρωθεί και καλύπτει το τμήμα της οδού Λαγκαδά από το ύψος του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο του Ωραιοκάστρου. Οι επόμενες φάσεις των εργασιών θα συνεχιστούν τη νύχτα, με στόχο την όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση για οδηγούς, πεζούς και καταστηματάρχες.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και περιλαμβάνει πλήθος παρεμβάσεων που αναμένεται να βελτιώσουν τόσο τη λειτουργικότητα όσο και την εικόνα της περιοχής. Εκτός από τις ασφαλτοστρώσεις, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ήδη και η συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού, ενώ το έργο περιλαμβάνει ακόμη:
την κατασκευή και επισκευή πεζοδρομίων,
τη διαμόρφωση διαβάσεων για ΑμεΑ,
την τοποθέτηση νέων και την επισκευή παλαιών στηθαίων ασφαλείας στην αερογέφυρα της Σταυρούπολης,
εκτεταμένες επεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης της οδού,
πλήρη καθαρισμό των αγωγών αποχέτευσης και των φρεατίων,
καθώς και νέες υποδομές για την αντιπλημμυρική προστασία, ειδικά σε κρίσιμα σημεία της οδού Λαγκαδά και των κάθετων δρόμων της.
Πρόκειται για μια παρέμβαση ουσίας που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων των δυτικών συνοικιών και συμβάλλει στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην ανάπτυξη της πόλης. Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας δήλωσε σχετικά πως πρόκειται για «έργο προτεραιότητας για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, που γίνεται με σεβασμό στην καθημερινότητα των πολιτών και στόχο την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής».