Νωρίς το πρωί της Κυριακής, στην οδό Καραολή Δημητρίου 225 στον Εύοσμο, μια 24χρονη οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και καρφώθηκε πάνω σε στάση λεωφορείου, την οποία κυριολεκτικά ισοπέδωσε.
Ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν περίμενε κανείς στη στάση – διαφορετικά, θα μιλούσαμε για τραγωδία. Η ίδια η οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε αιμοληψία για να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ.
Κάτοικοι της περιοχής, που άκουσαν τον εκκωφαντικό θόρυβο, έτρεξαν να βοηθήσουν. Όπως κατέθεσαν στην κάμερα της ΕΡΤ, η νεαρή γυναίκα δεν είχε καν συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί.
Και όμως, δεν είναι ένα «μεμονωμένο» περιστατικό. Είναι άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της καθημερινής ανασφάλειας που βιώνουν οι πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Οδικά δίκτυα χωρίς επαρκή φωτισμό, στάσεις χωρίς προστατευτικά κιγκλιδώματα, διαβάσεις που έχουν ξεθωριάσει και ανυπαρξία ουσιαστικών ελέγχων από την Τροχαία.
Πόσα ακόμα τέτοια ατυχήματα πρέπει να γίνουν για να κινητοποιηθούν οι αρχές;
Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν ή να κινδυνέψουν μέχρι να μπουν φανάρια, σήμανση και μέτρα πρόληψης στους δρόμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης;Η εικόνα μιας κατεστραμμένης στάσης στον Εύοσμο είναι προειδοποίηση, όχι «είδηση 24 ωρών». Αν οι δήμοι και η Περιφέρεια συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν την οδική ασφάλεια ως «ευθύνη άλλων», τότε το επόμενο περιστατικό δεν θα είναι απλώς ένα ακόμη τροχαίο — θα είναι μια προβλέψιμη τραγωδία.