Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Κορδελιού–Ευόσμου υπό τον Δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη – Στο επίκεντρο η 2η τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και η 21η αναμόρφωση προϋπολογισμού

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής και Δήμαρχος Κορδελιού–Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, συγκαλεί τα μέλη σε τακτική δια ζώσης συνεδρίαση την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 08:30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει έντεκα κρίσιμα θέματα, με επίκεντρο τις οικονομικές και τεχνικές προσαρμογές του Δήμου, την προώθηση νέων έργων και τις διαδικασίες διαγωνισμών.

Ανάμεσα στα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση:

  • Η 2η Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2025, που καθορίζει τις νέες προτεραιότητες στα έργα υποδομής του Δήμου.
  • Η 21η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2025, που αφορά μετακινήσεις κονδυλίων και νέες οικονομικές δεσμεύσεις.
  • Η υπόθεση “Κιντιράκη”, με συζήτηση αγωγής ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και πιθανή μετάβαση στην πρωτεύουσα για την εκπροσώπηση του Δήμου.
  • Η προσφυγή κατά αποφάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με γνωμοδότηση για τη νομική στάση που θα ακολουθήσει ο Δήμος.

Ξεχωρίζει, επίσης, η έγκριση διαδικασιών για τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς στο Ο.Τ. Γ678, συνολικού προϋπολογισμού 376.070,05 ευρώ, έργο που εντάσσεται στο πλαίσιο της βελτίωσης των χώρων αναψυχής και αστικού πρασίνου. Η μελέτη προβλέπει τη συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού και τη διεξαγωγή ανοιχτής δημοπρασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ.

Στη συνεδρίαση θα τεθούν προς ψήφιση και τεχνικά ζητήματα που αφορούν προμήθειες — όπως η προμήθεια φυτικού υλικού και γραφικής ύλης, καθώς και αποδοχές δωρεών από εταιρείες όπως ΚΥΑΝΑ Hellas Α.Ε., ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε. και INTERMED ΑΒΕΕ.

Τέλος, θα συζητηθούν διοικητικές πράξεις όπως η ακύρωση παλαιάς άδειας κρεοπωλείου στον Εύοσμο λόγω διακοπής εργασιών, αλλά και η έγκριση μετακινήσεων αιρετών και συνεργατών του Δημάρχου για τη συμμετοχή τους στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη (5–8 Νοεμβρίου 2025).

Η συνεδρίαση αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει κρίσιμες τεχνικές αποφάσεις με ζητήματα πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας του Δήμου Κορδελιού–Ευόσμου, ο οποίος επιχειρεί να βρει ρυθμό ανάπτυξης μέσα από έναν πιο οργανωμένο και διαφανή σχεδιασμό έργων και δράσεων.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement