Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Αμπελόκηπων Μενεμένης

Η προσφορά του Γιάννη Ιωαννίδη στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης

Το μήνυμα του δημάρχου για την καταλυτική συνδρομή του «ξανθού» στην παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος»

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδης απέστειλε ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Εγώ προσωπικά και ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης είμαστε ευγνώμονες για την καταλυτική συνδρομή του Γιάννη Ιωαννίδη στην παραχώρηση των 11 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος» στο Δήμο αλλά και για την παραχώρηση στο Δήμο του χώρου του πρώην Δασαρχείου στην οδό Ελευθερίας. Ας είναι αιώνια η μνήμη του. Καλό Παράδεισο», δήλωσε ο κ.Κυρίζογλου αναφορικά με την προσφορά του «ξανθού» στην τοπική κοινωνία.

Ο προπονητής θρύλος που έγραψε χρυσές σελίδες δόξας στο ελληνικό μπάσκετ, ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας στο πένθος τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο «ξανθός» όπως τον αποκαλούσαν οι Έλληνες φίλαθλοι, γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1945 και η πορεία του στο μπάσκετ ήταν αν μη τι άλλο μοναδική.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στον Άρη, τη σεζόν 1978-1979 και την επόμενη χρονιά δούλεψε (για δύο σεζόν) στον Γ.Σ. Λάρισας. Το 1982 γύρισε στον Άρη, για να γράψει ιστορία.

Η τεράστια ομάδα με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Σούμποντιτς, τον Φιλίππου, τον Ρωμανίδη, τον Γουίλτζερ και άλλους παίκτες κυριάρχησε στο ελληνικό μπάσκετ με συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλων.

Παράλληλα οι «κίτρινοι» υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Ιωαννίδη εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους στο Κύπελλο πρωταθλητριών ομάδων, χαρίζοντας μυθικές βραδιές στους Έλληνες φιλάθλους.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης πανηγύρισε μεγάλες επιτυχίες στον πάγκο του Άρη, αλλά μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στην ομάδα της Θεσσαλονίκης «μετακόμισε» στον Πειραιά.

Στα χέρια του το ελληνικό μπάσκετ μεγαλούργησε και οι επιτυχίες που είχε στις ομάδες που εργάστηκε έγραψαν ιστορία.

Από το 2004 έως το 2015 διετέλεσε βουλευτής στην Α’ Εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Από το 2007 έως το 2009 κατείχε τη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, ενώ από το 2012 έως το 2013 κατείχε τη θέση του υφυπουργού Αθλητισμού.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, της Υποεπιτροπής για την Παρακολούθηση θεμάτων Αθλητισμού, της Διαρκούς Επιτροπής Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διαμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Εγγυήσεων Διαφάνειας στον Αθλητισμό, καθώς και της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Του είχαν απονεμηθεί πολλές διακρίσεις, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, από νομικά και φυσικά πρόσωπα και πλήθος άλλους φορείς. Ανάμεσα στις διακρίσεις του προεξέχουσα θέση κατέχει η βράβευση του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών που φέρει τον τίτλο HOMO HELLENICUS. Ο τιμητικός αυτός τίτλος απονέμεται σε προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που υπηρέτησαν με το έργο και τη ζωή τους τις Αξίες του Ελληνισμού, καθώς και σε υψηλά πολιτικά πρόσωπα και αρχηγούς κρατών.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement