Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Αμπελόκηπων Μενεμένης

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στην ορκωμοσία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βαρνάβας

Στο κατάμεστο «Καραπάντσειο» Πολιτιστικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρου Κυρίζογλου, των τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Κοινοτικών Συμβούλων των Κοινοτήτων Αμπελοκήπων και Μενεμένης.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε  με την τελετή Αγιασμού και Θρησκευτικού όρκου, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, με την παρουσία των προϊσταμένων και εφημερίων των Ιερών Ναών του Δήμου μας.

Ακολούθησε η ορκωμοσία των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων κατά τον τύπο του Πολιτικού Όρκου.

Ο επανεκλεγείς Δήμαρχος σε σύντομη ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα αγωνισθούμε με βάση το πρόγραμμα δημοτικής μας δράσης που αναπτύξαμε προεκλογικά. Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Γιατί αυτόν τον τόπο τον έχουμε όλοι μαζί και έτσι όλοι μαζί πρέπει να βαδίσουμε. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των κατοίκων του δήμου χωρίς διακρίσεις και με τήρηση των αρχών της δικαιοσύνης, της νομιμότητας και του ανθρωπισμού. Με σεβασμό και έμπρακτη αγάπη προς τους πολίτες και την πόλη μας. Ταυτόχρονα με τον αγώνα για τα προβλήματα του δήμου μας θα αγωνισθούμε και για τη Δυτική Θεσσαλονίκη ευρύτερα και για την αυτοδιοίκηση γενικότερα. Για την βελτίωση της θεσμικής και οικονομικής της θέσης. Για την ανάκτηση του εδάφους που έχει χαθεί λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού πλαισίου που έχει επιβληθεί. Θα συνεργασθούμε με την κεντρική εξουσία. Θα συγκρουσθούμε όμως όταν οι ασκούμενες πολιτικές έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον της αυτοδιοίκησης και του τόπου μας».

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Κούβελας, ο  Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) και Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος  Καϊτεζίδης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟΔΣΑ) κ. Μιχάλης Γεράνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λευτέρης Κυρίζογλου και  κ. Μελίνα Δεμερτζοπούλου.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου
Ομιλία Δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου

κατά την ορκωμοσία αυτού και των Δ.Σ. για την περίοδο 2024-2028
 Είναι αυτονόητη η συγκίνησή μου, γιατί καλούμαι τόσο εγώ για 6η φορά, κάτι που δεν έγινε ποτέ στον τόπο μας από το 1934 μέχρι σήμερα, όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, να δώσουμε τον προβλεπόμενο όρκο, πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας για τη νέα περίοδο, από 1.1.2024 μέχρι 31.12.2028. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες του Δήμου μας γι’ αυτή την μεγάλη τιμή. Για την αγάπη τους, για την εμπιστοσύνη τους. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας.

Θα αγωνισθούμε με βάση το πρόγραμμα δημοτικής μας δράσης που αναπτύξαμε προεκλογικά. Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία με όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. Γιατί αυτόν τον τόπο τον έχουμε όλοι μαζί και έτσι όλοι μαζί πρέπει να βαδίσουμε.
 Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των κατοίκων του δήμου χωρίς διακρίσεις και με τήρηση των αρχών της δικαιοσύνης, της νομιμότητας και του ανθρωπισμού. Με σεβασμό και έμπρακτη αγάπη προς τους πολίτες και την πόλη μας. Ταυτόχρονα με τον αγώνα για τα προβλήματα του δήμου μας θα αγωνισθούμε και για τη Δυτική Θεσ/νικη ευρύτερα και για την αυτοδιοίκηση γενικότερα. Για την βελτίωση της θεσμικής και οικονομικής της θέσης. Για την ανάκτηση του εδάφους που έχει χαθεί λόγω των μνημονίων και του δυσμενούς θεσμικού πλαισίου που έχει επιβληθεί.
 Θα συνεργασθούμε με την κεντρική εξουσία. Θα συγκρουσθούμε όμως όταν οι ασκούμενες πολιτικές έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον της αυτοδιοίκησης και του τόπου μας.

 Τα χρόνια περνούν αλλά η αντιμετώπιση της Τ.Α. από την Κεντρική Εξουσία τηρουμένων των αναλογιών παραμένει ίδια. Γι’ αυτό και υπάρχει πάντα η διαπάλη μεταξύ Κεντρικής Εξουσίας και Τ.Α.

 Σεβασμιώτατε, σας ευχαριστούμε θερμά γιατί είσθε συμπαραστάτης μας, συμπαραστάτης όλων των δήμων, συνοδοιπόρος και πολύτιμος βοηθός στα δίκαιά αιτήματά μας. Σας ευχαριστούμε επίσης γιατί η Μητρόπολή μας υπό την δική σας διαποίμανση και πνευματική ηγεσία, σιτίζει καθημερινά πάνω από 8.000 αναγκεμένους συνανθρώπους μας και προσφέρει δωρεάν σημαντικότατο κοινωνικό και προνοιακό έργο. Μνημονεύουμε και του ονόματος του Δημητρίου Καραπάντσιου μεγάλου δωρητή του δήμου μας που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

 Κυρίες-Κύριοι
 Σας ευχαριστούμε όλους θερμά μέσα από την καρδιά μας για την παρουσία σας.
 Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες τους επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους. Συγχαρητήρια κι ευχαριστίες και στους μη εκλεγέντες για τη συμμετοχή τους στην αυτοδιοικητική προεκλογική διαδικασία.
 Ευχαριστώ ιδιαιτέρως και όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της τρέχουσας θητείας μας η οποία λήγει στις 31.12.23 για το έργο που όλοι μαζί επιτελέσαμε.

 Σταματώ εδώ γιατί εμείς που ασχολούμαστε με τα κοινά πρέπει να λέμε λίγα και να κάνουμε πολλά. Σας ευχαριστώ.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement