Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Αλλάζει από το Σάββατο η ώρα απαγόρευσης – Όλα τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση – Ανοίγουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής από τη Δευτέρα

Αλλάζει από αύριο Σάββατο, 20 Μαρτίου, το ωράριο μετακίνησης των πολιτών σε όλη την επικράτεια, όπως ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, από αύριο η απαγόρευση μετακίνησης θα ισχύει από τις 21.00 έως τις 5.00 τα ξημερώματα, μέτρο που θα ισχύει για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Επιπλέον, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δεν αλλάζει η παράμετρος στον κωδικό 6 που αφορά στον τρόπο μετακίνησης. Δηλαδή, όπως εξήγησε, συνεχίζεται ο περιορισμός της μετακίνησης με πόδια ή ποδήλατο για τη χρήση του εν λόγω κωδικού, ενώ απαγορεύεται η χρήση του για μετακίνηση με αυτοκίνητο και μηχανή.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος παρουσίασε τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα με στόχο να λειτουργήσουν ως βαλβίδα αποσυμπίεσης και εκτόνωσης των πολιτών.

Ειδικότερα:

  • Επεκτείνεται το ωράριο μετακίνησης έως τις 21.00 όλες τις ημέρες σε όλη την επικράτεια από αύριο Σάββατο 20 Μαρτίου. Συνεπώς η απαγόρευση μετακίνησης θα ισχύει από τις 21.00 έως τις 5.00 τα ξημερώματα.
  • Άνοιγμα των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων
  • Λειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων με αυστηρούς κανόνες τήρησης των πρωτοκόλλων από την προσεχή Δευτέρα 22 Μαρτίου
  • Διευκόλυνση της ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης, ενθάρρυνση άσκησης σε εξωτερικούς χώρους
  • Δωρεάν παροχή ατομικών rapid test μετά τον Μάρτιο σε όλη τη χώρα

Εξειδικεύοντας περαιτέρω τα μέτρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε:

  • Σχετικά με τους αρχαιολογικούς χώρους και τη λειτουργία των πάρκων θα επιτρέπονται επισκέψεις έως 3 ατόμων εκτός αν αφορά σε οικογένειες με χρήση κωδικού sms 6 και χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής (δηλαδή μόνο με πόδια ή ποδήλατο).
  • Τέλεση λειτουργίας στους καθεδρικούς ναούς κάθε περιοχής με 1 πιστό ανά 25 τμ, με χρήση μάσκας και με υποχρεωτικά testing με ευθύνη της Μητρόπολης σε ιερείς και ψάλτες για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους Β΄ Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου.
  • Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία με πλωτό μέσο μήκους 8 μέτρων ή σε παραθαλάσσια μέρη με χρήση του κωδικού 6 καθώς και η αλιεία επαγγελματιών με την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement