Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα» – Ήρθαν τα πρώτα voucher στην αγορά – Πώς λαμβάνεται η επιχορήγηση

Τα SMS για το πρόγραμμα «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»

Αρχισε να «ζεσταίνεται» η αγορά με τα πρώτα vouchers του Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα να φτάνουν στους δικαιούχους επιδότησης για την αντικατάσταση ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με ηλιακό.

Χθες το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – αλλάζω θερμοσίφωνα»  έκανε πρεμιέρα, με τους δικαιούχους να ενημερώνονται με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι δικαιούχοι έλαβαν άμεσα τις επιταγές που καλύπτουν μέρος του κόστους του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, καθώς και της τοποθέτησης από τους προμηθευτές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι παραγγελίες πλέον γίνονται κατά δεκάδες και οι δικαιούχοι επιστρέφουν τον ηλεκτρικό τους θερμοσίφωνα.

Σημειώνεται ότιτο Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων Ηλεκτρικών Θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας Ηλιακούς Θερμοσίφωνες. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

-Την επιδότηση αγοράς ενός καινούργιου Ηλιακού Θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας.

-Την επιδότηση της δαπάνης για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα με το νέο Ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του Νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού

-Θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.)

-Την υποχρεωτική παράδοση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από τον οποίο γίνεται η προμήθεια του νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα.

Πώς λαμβάνεται η επιχορήγηση

Με την έγκριση της αίτησης, ο δικαιούχος λαμβάνει την επιταγή του του αναλογεί (με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί) μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του προγράμματος.

Κάθε επιταγή έχει ψηφιακή μορφή, αφορά στην αντικατάσταση ενός και μόνο ηλεκτρικού θερμοσίφωνα (αγορά νέου ηλιακού – ανακύκλωση παλαιού). Επιπλέον, συνδέεται με συγκεκριμένο ωφελούμενο και δεν μεταβιβάζεται και αφορά σε συγκεκριμένο ποσό (μέγιστη ονομαστική αξία και % επιχορήγησης).

Η επιταγή (voucher) εμφανίζεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος, αλλά αποστέλλεται και με SMS, στο επιβεβαιωμένο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει ο κάθε δικαιούχος. Κάθε ψηφιακή επιταγή περιλαμβάνει:

• Τον μοναδικό κωδικό της επιταγής (Voucher ID)

 Το όνομα και ΑΦΜ, καθώς και το επιβεβαιωμένο κινητό όπου θα αποστέλλονται τα μηνύματα και οι κωδικοί μίας χρήσης

• Το ποσοστό ενίσχυσης και τη μέγιστη ονομαστική της αξία

• Τον αριθμό παροχής και τη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλωθεί.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement