Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Μπαράζ rapid test τις επόμενες ημέρες σε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη

Σε ποιους δήμους και ποιες ημέρες θα γίνουν δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Μπαράζ δωρεάν rapid tests θα πραγματοποιούνται από σήμερα, Κυριακή και για τις επόμενες ημέρες σε αρκετούς δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται σε κεντρικές πλατείες και σημεία, που έχουν υποδειχθεί από τις δημοτικές αρχές, ώστε να διενεργούν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε πεζούς και μέσα από το αυτοκίνητο.

Σήμερα, Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid tests σε πεζούς στην πλατεία Μετεώρων της Πολίχνης από τον ΕΟΔΥ και Κινητές Ομάδες Υγείας, με την υποστήριξη του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Παύλου Μελά. Τα rapid tests θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Πρόκειται για την 13η διοργάνωση μαζικών προληπτικών εξετάσεων ανίχνευσης covid-19 μέσα στο 2021 από τον Δήμο Παύλου Μελά, που συμπλήρωσε 2.287 δωρεάν ελέγχους σε σημεία δειγματοληψίας και των τριών δημοτικών ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.

Επίσης, από σήμερα Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι θα γίνονται έλεγχοι σε διερχόμενους πολίτες στην Πλατεία Κ.Τσομπάνογλου στη Μενεμένη από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Δήμο Αμπελοκήπων -Μενεμένης.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, 22 και 23 Φεβρουαρίου, διοργανώνονται νέα drive through rapid test μέσα από το αυτοκίνητο από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ).

Οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Από Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου έως και Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου θα διενεργηθούν νέα rapid tests σε Κορδελιό και Εύοσμο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Κλεάνθης Μανδαλιανός, στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πως η περιοχή του μπήκε στο «βαθύ κόκκινο» εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης.

Οι έλεγχοι και τις τρεις μέρες θα γίνονται από τις 10:00 μέχρι τις 15:00, από Κινητή Ομάδα του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 22.02 η κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στον Εύοσμο.

Την Τρίτη 23.02 τα τεστ θα πραγματοποιούνται στο «θεατράκι», στον πεζόδρομο του Κορδελιού.

Την Τετάρτη 24.02 το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην πλατεία του Ευόσμου.

Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο τα τεστ να συνεχιστούν την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να κάνουν το τεστ, θα πρέπει να έχουν στείλει προηγουμένως μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας, καθώς και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement