Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

«Δεν σωζόμαστε με 500 – 1000 ευρώ» λένε οι έμποροι της Δυτ.Θεσσαλονίκης (φωτό)

Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες

Κατεβασμένα ρολά και απόγνωση επικρατεί στους καταστηματάρχες της δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να παραμένουν κλειστές, την ώρα που στην υπόλοιπη χώρα ξεκίνησε η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

‘Οπως αναφέρουν η οικονομική καταστροφή είναι μεγάλη, παρά το πακέτο στήριξης που ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας από το υπουργείο Οικονομικών.

Μιλώντας στο ditika.gr έμποροι των περιοχών του Ευόσμου, των Αμπελοκήπων και της Πολίχνης δήλωσαν ότι επιθυμούν να ανοίξουν και πάλι, με όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, τα καταστήματα τους.

«Είμαστε σε τραγική κατάσταση και δεν σωζόμαστε με 500 ή 1000 ευρώ. ‘Εχω πολύ εμπόρευμα. Εγώ που θα τα πουλήσω εφόσον είμαστε κλειστά;», αναρωτιέται η Γωγώ Θεοδωσάκη από τον Εύοσμο.

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Τσαπούτογλου, με κατάστημα στην Πολίχνη, προσθέτει από την πλευρά του πως «εμείς θέλουμε να δουλέψουμε και να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές. Μας λέει η κυβέρνηση ότι αν ανοίξουμε θα φάμε πρόστιμο. Οι αστυνομικοί έρχονται και λένε ότι έχουμε δίκιο».

Ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου αναφέρουν πως πέραν των υπολοίπων μέτρων ο δικό τους δήμος για δύο εβδομάδες ήταν σε «σκληρό» τοπικό lockdown, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις τους να είναι κλειστές, την ώρα που λειτουργούσαν κανονικά σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement