Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Εκλογές: Οι μάχες της Κυριακής στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Ποια είναι τα ζευγάρια

Σκληρές μάχες θα γίνουν την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, όσον αφορά την ανάδειξη δημάρχων στη δυτική Θεσσαλονίκη. Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δήμος Παύλου Μελά και δήμος Δέλτα αναζητούν τους επόμενους δημάρχους, αφού οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών και Ωραιοκάστρου «καθάρισαν» από την πρώτη Κυριακή.

Στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου θα αναμετρηθούν ο υποψήφιος Λευτέρης Αλεξανδρίδης που έλαβε ποσοστό 36,03% και ο νυν δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός που τερμάτισε δεύτερος με 32,56%.

Στον δήμο Παύλου Μελά θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος, Δημήτρης Ασλανίδης, με ποσοστό 31,72% και ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 31,36%.

Στον δήμο Δέλτα ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης, δεν τα κατάφερε να περάσει στο β’ γύρο καθώς έμεινε στην 3η θέση, έτσι το δημαρχιακό θώκο διεκδικούν η Γερακίνα Μπισμπινά με ποσοστό 36,25% και ο Νάκος Δημητριάδης με 32,56%.

Στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών δεν χρειάζεται σταυρός και γι’ αυτό οι πολίτες δεν θα βρουν στυλό μέσα στο παραβάν.

Οι κάλπες θα ανοίξουν την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται έως τις 9 το βράδυ καθώς δεν υπάρχει σταυροδοσία. Θα καθυστερήσουν στην περίπτωση που υπάρχει μεγάλη μάχη «ψήφο ψήφο» μέχρι το τελευταίο εκλογικό τμήμα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement