Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών από την “KIDS SAVE LIVES”

Τα 3+1 εκπαιδευτικά προγράμματα

Κάθε 45 δευτερόλεπτα, συμβαίνει μια καρδιακή ανακοπή στην Ευρώπη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας κινδυνεύουν από εκατομμύρια επείγοντα περιστατικά καρδιακής ανακοπής, πνιγμονής, πνιγμού, σπασμών, τραυματισμού και άλλων καταστάσεων. Επειδή, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει η δυνατότητα ανταπόκρισης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε 3 έως 5 λεπτά, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σωτήρια η παρέμβαση ανθρώπων που έχουν δεξιότητες πρώτων βοηθειών σε συνδυασμό με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Στοχεύοντας στην ενημέρωση της μαθητικής κοινότητας, η Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», οργανώνει και υλοποιεί 3+1 εγκεκριμένα προγράμματα πρώτων βοηθειών, τα οποία διατίθενται χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη σχετικά με τα προγράμματα αυτά θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου, στις 17:00-19:00, από τον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=SmdSYv8-y_I

«Αυτοί που εκτελούν καλύτερα τις δεξιότητες πρώτων βοηθειών, είναι τα παιδιά και οι έφηβοι. Πρέπει να σκεφτούμε με καινοτόμο τρόπο και να απευθυνθούμε στα ελληνικά σχολεία (εκεί που η μάθηση είναι η κύρια δραστηριότητα), προσφέροντας προγράμματα Αγωγής Υγείας, νέες εφαρμογές και διαγωνισμούς, τα όποια ήδη έχουν φέρει θεαματικά αποτελέσματα» επισημαίνει ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», Αναστάσιος Στεφανάκης.

Παράλληλα απευθύνει πρόσκληση στο σύνολο της μαθητικής κοινότητας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν την ενημερωτική τηλεδιάσκεψη σχετικά με τα 3+1 Εκπαιδευτικά Προγράμματα που προσφέρει δωρεάν στα ελληνικά σχολεία, η Οργάνωση «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα 3+1 εκπαιδευτικά προγράμματα είναι τα εξής:

1. Εργαστήριο Δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές»

2. Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «KIDS SAVE LIVES & iSAVElives FOR SCHOOLS»

3. Μαθητικός Διαγωνισμός σε δεξιότητες ΚΑΡΠΑ «KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024»

4. Δωρεάν Πιστοποίηση 1000 εκπαιδευτικών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (BLS | ERC)

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement