Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ενισχύονται με 225 άτομα οι μάχιμες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

«Στόχος των δράσεων μας είναι να φέρουμε την Αστυνομία κοντά στους πολίτες, να δημιουργήσουμε μια ασφαλή πόλη, να αισθάνονται οι πολίτες την Αστυνομία κοντά τους, να έχουν ένα αίσθημα ασφάλειας που θα τους οδηγήσει στη βεβαιότητα για το σπίτι τους και την ασφάλεια των παιδιών τους», δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την ολοκλήρωση συσκέψεων στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Υπουργός μαζί με τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αντιστράτηγο Πασχάλη Συριτούδη συζήτησαν με τους Διευθυντές των υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης τον νέο σχεδιασμό ασφάλειας, που δίνει έμφαση στην ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας όλων των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, επιπλέον 150 αστυνομικοί, θα στελεχώσουν τις ομάδες της ΟΠΚΕ και της «ΔΡΑΣΗ» ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες, τόσο με ομάδες ήπιας αστυνόμευσης, όσο και με ομάδες πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στην ανάπτυξη ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ανήλικης παραβατικότητας, αλλά και αθλητικής βίας, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ζητά από τους Αξιωματικούς να αξιοποιήσουν το προσωπικό που διαθέτουν και να εργαστούν όλοι μαζί εντατικά, ώστε να υπάρξουν άμεσα θετικά αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών.

Τέλος, στη διάρκεια των συσκέψεων δόθηκε έμφαση και στην ενίσχυση των υπηρεσιών της τροχαίας με επιπλέον 75 άτομα, με στόχο να επιτευχθεί η βελτίωση της κυκλοφορίας με την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών δυσχερειών λόγω του Fly Over, αλλά και η μείωση των επικίνδυνων παραβάσεων, οι οποίες οδηγούν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

«Η Αστυνομία έχει ως καθήκον την ασφάλεια όλων των πολιτών, είναι δίπλα σε όλους», σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement