Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Επισκέψεις Απ.Τζιτζικώστα στη δυτική Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των εκλογών

Επισκέψεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αλληλεγγύη”, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στο πλαίσιο των επαφών του με τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.
 

Ο κ. Τζιτζικώσταςπαρουσία υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της “Αλληλεγγύης” στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε τη λαϊκή αγοράτο κέντρο και γειτονιές στα Διαβατάόπως και στους Αμπελόκηπους και τη ΜενεμένηΕπίσης, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε επιχειρήσεις, που ενισχύθηκαν από πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός τους, και συμμετείχε στην εκδήλωση της Dimand για την αξιοποίηση του εμβληματικού χώρου του “ΦΙΞ” στην παλιά δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης.
 

Στα Διαβατά, ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” συνομίλησε με καταναλωτές, παραγωγούς, εμπόρους και επαγγελματίες, ενώ στο κέντρο και τις γειτονιές του οικισμού του Δήμου Δέλτα συζήτησε με κατοίκους για τις συνθήκες καθημερινότητάς τους.
 

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε πως “παρά τις σημαντικές βελτιώσεις που έγιναν όλα τα τελευταία χρόνια και στα Διαβατά, υπάρχουν ελλείψεις, κυρίως λόγω του στρεβλού τρόπου ανάπτυξης του οικισμού στο παρελθόν. Εμείς προσπαθούμε σταθερά να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, με έργα, με δομές, με δράσεις. Και το αποτέλεσμα φαίνεται. Γνωρίζω ότι οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν περισσότερα. Κι εμείς το ίδιο θέλουμε. Κι όχι μόνο το θέλουμε, αλλά θα το πετύχουμε κιόλας τα επόμενα χρόνια. Ήδη, ολόκληρος ο Δήμος Δέλτα εντάχθηκε στο νέο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα μπορέσει να υλοποιήσει μια εκτεταμένη και ολοκληρωμένη ανάπλαση και στα Διαβατά, επειδή το δικαιούνται. Δεν αρκεί μόνον ο πεζόδρομος, που έγινε και πράγματι βελτίωσε σημαντικά την καθημερινότητα. Χρειάζεται σχέδιο για να αποκτήσει προοπτική ο οικισμός και κυρίως υποδομές, για να τονωθεί η εμπορικότητα και η επιχειρηματικότητα, για να ζωντανέψει η τοπική αγορά. Κι αυτό το σχέδιο εμείς το έχουμε. Όπως και το αμέριστο ενδιαφέρον μας για την περιοχή, όπου μεταξύ άλλων φροντίσαμε να βελτιώσουμε τις υποδομές, με εργασίες τακτικής συντήρησης και βελτίωσης της Συμμαχικής Οδού και της Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και συνολικά στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, από τα Διαβατά μέχρι τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Κατασκευάσαμε το καινούργιο Λύκειο Διαβατών και εξοπλίσαμε όλα τα σχολεία με νέα ψηφιακά εκπαιδευτικά μέσα. Δημιουργήσαμε και λειτουργούμε σπουδαίες κοινωνικές δομές στον Δήμο, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κέντρο Κοινότητας και ενισχύουμε το ΚΑΠΗ. Εξοπλίσαμε το Κέντρο Υγείας με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα και το στελεχώσαμε με επικουρικό προσωπικό και δημιουργούμε Πράσινο Σημείο. Με τη δική σας εμπιστοσύνη υλοποιήσαμε όλα αυτά τα έργα. Με τη δική σας εμπιστοσύνη την Κυριακή θα χαράξουμε την επόμενη, καλύτερη μέρα των Διαβατών”.
 

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” επισκέφτηκε τους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη, όπου συναντήθηκε με κατοίκους, εργαζόμενους, εμπόρους, επαγγελματίες και καταστηματάρχες στο κέντρο και στις γειτονιές των δυο δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.
 

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης αποτελεί πρότυπο ταχείας ανάπτυξης, χάρις στην άριστη συνεργασία που έχουμε Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμος. Είναι από τις περιοχές που εμφανίζουν αξιοπρόσεχτη ισορροπία στην ανάπτυξή τους και όλα αυτά τα χρόνια πηγαίνουν μόνον μπροστά. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι παρούσα με σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς και στους Αμπελόκηπους και στη Μενεμένη. Πρώτα από όλα πρέπει να επισημάνω τη μεγάλη παρέμβαση που έχουμε υλοποιήσει, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, στο ρέμα του Δενδροποτάμου, παρέμβαση, η οποία συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της αποκατάστασης μιας από τις πιο ρυπασμένες και υποβαθμισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Αυτό το έργο είναι κομβικής σημασίας για εμάς, επειδή επηρεάζει όλη τη Δυτική Θεσσαλονίκη και στις εκβολές του ρέματος αποτελεί κομμάτι του οραματικού έργου της ενοποίησης, ανάπλασης και ανάδειξης του παραλιακού μετώπου από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι. Είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε μια περιοχή μέχρι πρότινος αποκρουστική, σε έναν βιώσιμο τόπο για όλους τους συμπολίτες μας και το πετυχαίνουμε βήμα βήμα, με σειρά έργων περιορισμού της ρύπανσης, τακτικού καθαρισμού, σύνδεσης του αποχετευτικού της περιοχής με τον βιολογικό καθαρισμό, τον δεύτερο κλάδο του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού της Θεσσαλονίκης κ.ά. Το έργο μας στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη είναι παντού. Από την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου ‘Μ. Αλεξάνδρου’, μέχρι τα ανακαινισμένα σχολεία, τις κοινωνικές δομές και φυσικά τις πολλές αναπλάσεις, που πρόσθεσαν πολύ πράσινο, πάρκα και ελεύθερους δημόσιους χώρους για όλους τους κατοίκους, που δεν είχαν γίνει ποτέ στην περιοχή. Όλοι μαζί ενωμένοι θα κάνουμε την επόμενη πενταετία ακόμα ένα άλμα μπροστά, βελτιώνοντας την καθημερινότητα, αναβαθμίζοντας τις υποδομές, ενισχύοντας την κοινωνική προστασία και την αλληλεγγύη, μετατρέποντας τον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε μια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου αξίζει κάποιος να ζει και να δημιουργεί”, τόνισε στις επαφές του με τους κατοίκους ο κ. Τζιτζικώστας.
 

Ο επικεφαλής της “Αλληλεγγύης” είχε επίσης την ευκαιρία να επισημάνει σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη. Ενδεικτικά ανέφερε τις εξής:

Τηλεέλεγχος και αυτοματισμός του συστήματος ύδρευσης.

-Νέοι χώροι πρασίνου στην περιοχή εργατικών κατοικιών Δαβάκη, Παπαφλέσσα, Γευγελή, Νικολάου Πλαστήρα.

-Δημιουργία χώρου πρασίνου μεταξύ των οδών Καραντινού και Ρόδων.

-Δημιουργία πράσινων διαδρομών, όπως επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.

-Πράσινη νησίδα οδού Μοναστηρίου.

-Ανασχεδιασμός και επέκταση πρασίνου στο πάρκο Βοσπόρου στη Μενεμένη.

-Κοινωνικό Παντοπωλείο.

-Κοινωνικό Φαρμακείο.

-Κέντρο Κοινότητας.

-Αναβάθμιση αύλειου χώρου 4ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων.

-Πράσινη αυλή στο 1ο Γυμνάσιο Μενεμένης.

-Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου – 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων.

-Ενεργειακή αναβάθμιση 13ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων.

-Εξοπλισμός Πολιτικής Προστασίας.

-Νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα στον Δήμο.

-Βιοκλιματική αναβάθμιση συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου.

-Δημιουργία Πράσινου Σημείου.
 

Τέλος ο κ. Τζιτζικώστας παραβρέθηκε στην εκδήλωση της μεγάλης ανάπλασης του ιστορικού και εμβληματικού ακινήτου του “ΦΙΞ” στη Δυτική Θεσσαλονίκη, όπου σε χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων επισήμανε: “Η μεγάλη επένδυση της Dimand, στο ΦΙΞ, προσθέτει τεράστια δυναμική στον αστικό επανασχεδιασμό μιας σημαντικής περιοχής της Θεσσαλονίκης. Η Dimand, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, με ενεργές επενδύσεις στη Θεσσαλονίκη ύψους 360 εκατομμυρίων ευρώ, ξεκινάει την αναγέννηση των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ, που είναι συνυφασμένη με τη σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μέρος της βιομηχανικής μας κληρονομιάς. Σε έκταση 23 στρεμμάτων θα αναπτυχθούν κατοικίες, γραφεία και ξενοδοχείο, απέναντι ακριβώς από το άλλο μεγάλο έργο της Dimand, το βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο HUB26. Η Δυτική Θεσσαλονίκη αλλάζει. Και αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει γίνει ποτέ στην περιοχή, με έργα όπως:

-Το νέο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα βιοκλιματικά κτίρια στη Βόρεια Ελλάδα.

-Το νέο σύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο και Περιφερειακό Συμβούλιο, που στεγάζονται στα τρία ανακαινισμένα διατηρητέα κτίρια στον αύλειο χώρο του Κτιρίου Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

-Τη νέα Δυτική Είσοδο της Θεσσαλονίκης και τον Ανισόπεδο Κόμβο Κ16.

-Την αποκατάσταση και ανάπλαση του δυτικού μετώπου του Θερμαϊκού σε έκταση 6.000 στρεμμάτων.

-Το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

-Τα έργα στην Οδό Μοναστηρίου.

-Την απομάκρυνση των αποβλήτων και την απόδοση στην κοινωνία του εμβληματικού κτίριο του Καπνομάγαζου της Σταυρούπολης.

-Τη δημιουργία οργανωμένου Επιχειρηματικού Πάρκου στο Καλοχώρι.

Αλλά και τα έργα που υποστηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως το Μουσείο του Ολοκαυτώματος και την επέκταση του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Και φυσικά την ανάπλαση και αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου της Θεσσαλονίκης, το έργου που οραματίστηκε, σχεδίασε και θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα αποτελέσει το νέο brand name, τη νέα σύγχρονη ταυτότητα της Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικά δημιουργούμε μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τη Δυτική Θεσσαλονίκη, που βασίζεται στην αλήθεια, τη συνέπεια, τα έργα και την πολλή δουλειά”.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement