Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Καιρός: Από τα 23αρια σήμερα σε βουτιά έως και 10 βαθμούς το Σάββατο – Πού θα χιονίσει και πότε

Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται το επόμενο 48ώρο με τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σήμερα να δίνουν τη θέση τους από αύριο το απόγευμα στις χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά 8 με 10 βαθμούς, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θόδωρο Κολυδά και τους μετεωρολόγους Κλέαρχο Μαρουσάκη και Σάκη Αρναούτογλου.

Κολυδάς: Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή κατά 8 με 10°C

1. Την Παρασκευή διατηρείται ο ήπιος και ζεστός για την εποχή καιρός με τον υδράργυρο να φτάνει τους 18 με 20°C τοπικά ακόμη και 23°C.
2. Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου ξεκινά η #επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Την Κυριακή χιονοπτώσεις θα έχουμε κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, οι οποίες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
3. Θυελλώδεις βοριάδες την Κυριακή 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 με 10°C.
4. Η αναλυτική πρόγνωση της EMY (κείμενο): http://emy.gr/emy/el/forecast/deltia_kairou/geniki_prognosi

5. Βίντεο με την κίνηση της μετωπικής ζώνης που θα μας επηρεάσει, καθώς και οι περιοχές υετού (βροχής & χιονιού) . Η επιδείνωση του καιρού- που δεν θα κρατήσει πολύ – θα επηρεάσει κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα.

Αρναούτογλου: Σφοδροί και παγεροί βοριάδες από το πρωί του Σαββάτου

Σύμφωνα με τον προγνώστη της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, οι νοτιάδες που θα πνέουν γενικά στα 4 με 5 μποφόρ θα δώσουν τη θέση τους σε σφοδρούς και παγερούς βοριάδες από το πρωί του Σαββάτου και τα βόρεια.

Το Σάββατο από τη Λαμία και νοτιότερα η άνοιξη -αν και με συννεφιά- και οι υψηλές σχετικά θερμοκρασίες θα διατηρηθούν. Αντίθετα, βορειότερα θα επικρατήσουν χειμωνιάτικες συνθήκες με βροχές και χιονοπτώσεις.

Την Κυριακή θα υπάρξει βελτίωση του καιρού με σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ωστόσο θα παραμείνουν ιδιαίτερα ισχυροί φτάνοντας τα 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για χιόνια το Σάββατο από τη Λαμία και πάνω – Εντυπωσιακή πτώση υδραργύρου την Κυριακή

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε σημερινή του ανάρτηση, σπεύδει να διεκρινίσει – προειδοποιήσει ότι η επιδείνωση του καιρού από το βράδυ του Σαββάτου ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική, ενώ λέει χαρακτηριστικά που μπορεί να υπάρξουν προβλήματα: «Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα και από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement