Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Ραγδαία επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με τη νέα κακοκαιρία, ονόματι «Μπάλλος», που διαδέχεται την «Αθηνά», να απελαύνει τις επόμενες ώρες. Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας οι σφοδρές βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες, οι χαλάζοπτώσεις ακόμη και οι χιονοπτώσεις σε ορισμένα ορεινά σημεία. 

Η αλλαγή του καιρού θα γίνει ακόμη πιο αισθητή την Πέμπτη, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ και την Παρασκευή θα σημειωθούν καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Βελτίωση αναμένεται από το Σάββατο, οπότε και θα υπάρξει σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Πέμπτη

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και βαθμιαία από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία 6 με 7 και στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Για τη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement