Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Μετρό δυτικής Θεσσαλονίκης: Ποια διαδρομή θα χαράξει ο μετροπόντικας

Από ποιο σημείο της οδού Μοναστηρίου θα ξεκινήσει το σκάψιμο

Η κατασκευή του μετρό στα δυτικά είναι ένα ζητούμενο που αναδείχθηκε ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα μέσα κι από αιτήματα των βουλευτών Θεσσαλονίκης της ΝΔ στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη λίγες ημέρες πριν την 85η ΔΕΘ.

Η χάραξη που υπήρχε και έβαζε στο χάρτη διάφορους δήμους της δυτικής Θεσσαλονικης φαίνεται ότι είναι από δύσκολη έως αδύνατη καθώς έγκυρες πηγές έλεγαν στο ditika.gr ότι «σε όλο τον κόσμο οι γραμμές του μετρό πηγαίνουν ευθεία, δεν κάνουν κύκλους. Είναι πρακτικά αδύνατον να κάνει κύκλους».

Έτσι φαίνεται ότι η κατασκευή του μετρό – όποτε κι αν γίνει- δεν θα συμπεριλάβει πολλούς δήμου αφού τεχνικά είναι αδύνατον να γίνει παρά μόνο εφόσον κατασκευαστεί η κύρια γραμμή και αργότερα προστεθούν επεκτάσεις. 

Οι κατασκευαστές του μετρό Θεσσαλονίκης έχουν ήδη προβλέψει και έχουν δημιουργήσει την υποδομή έτσι ώστε όταν ξεκινήσει η κατασκευή του μετρό δυτικά, ο μετροπόντικας να εισέλθει από ένα συγκεκριμένο σημείο για να αρχίσει τις εργασίες εκσκαφής. 

«Ο μετροπόντικας χρειάζεται συγκεκριμένο πλάτος για να μπει και να αρχίσει να σκάβει. Έχουμε έτοιμο το φρεάτιο αυτό στην κύρια γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης που κατασκευάζεται και όταν με το καλό αρχίσει η κατασκευή του μετρό δυτικά όλα είναι έτοιμα για να μπει ο μετροπόντικας» έλεγαν οι ίδιες πηγές στο ditika. 

Συγκεκριμένα, το φρεάτιο αυτό βρίσκεται στην οδό Μοναστηρίου, στο ύψος του ξενοδοχείο «Καψής» από όπου θα μπει ο μετροπόντικας και η χάραξη που θα κάνει θα είναι προς την οδό Λαγκαδά στη συνέχεια θα συνεχίσει κατά μήκος αυτής έως την Ευκαρπία κι από εκεί η γραμμή θα συνεχίσει προς το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και το στρατιωτικό νοσοκομείο «424» όπου και θα τελειώνει η γραμμή του μετρό. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement