Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Οι 10 πρωτοποριακές κοινωνικές δομές της Μητρόπολης Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως

Συσσίτια για φτωχούς, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό ιατρείο, ξενώνες φιλοξενίας ασθενών κ.ά.

Μια τεράστιο αγκαλιά για όσους ζητούν βοήθεια είναι η Μητρόπολη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως που υπό τον ιεράρχη της κ.κ. Βαρνάβα έχει δημιουργήσει δεκάδες κοινωνικές δομές.

Στα ενοριακά συσσίτια και τις τράπεζες τροφίμων που λειτουργούν σε 29 ιερούς ναούς συτίζονται καθημερινά χιλιάδες άτομα έτσι ώστε κανένας να μην μείνει χωρίς φαγητό. 

Η Τράπεζα Ρουχισμού «Ο ΧΙΤΩΝ» της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2011, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες ένδυσης και υπόδησης εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Λειτουργεί επίσης το Κοινωνικό Παντοπωλείο  «Η ΑΓΑΠΗ», στην οδό Λαγκαδά 55 στις νέες δωδεκαόροφες πολυκατοικίες όπου οι δικαιούχοι λαμβάνουν δύο φορές το μήνα έτομα δέματα με τρόφιμα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης. 

Το Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Ο Φάρος του Κόσμου» που από το 2004 ξεκίνησε τη λειτουργία του στον Δενδροπόταμο. 

Το Κοινωνικό Ιατρείο «ΥΓΕΙΑ» που εγκαινιάστηκε το 2013 και λειτουργεί στην οδό Λαγκαδά 53 (Δωδεκαόροφες) από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι για ανασφάλιστους και άπορους συνανθρώπους μας. 

Το υπερσύγχρονο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» που προσφέρει στους ενοίκους, τη φροντίδα, το σεβασμό και την αξιοπρέπεια που χρειάζονται, καλύπτοντας έτσι τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες φροντίδας, περίθαλψης και προστασίας των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας.

Οι ξενώνες «Το σπίτι των Αγγέλων» στον προάυλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ευόσμου και «Φιλοξενία» έναντι του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στην Εξοχή Θεσσαλονίκης που δέχονται ασθενείς και τους συγγενείς τους που έρχονται από την επαρχία για να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. 

Οι ξενώνες φιλοξενίας φοιτητών που έρχονται για σπουδές στη Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό ή άλλες πόλεις της Ελλάδας 

Οι τράπεζες αίματος που λειτουργούν σε επτά ενορίες. Στις Ημερίδες Αιμοδοσίας, που διοργανώνονταιαπό τις ενορίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα , συγκεντρώνονται συνολικά κατ’ έτος περισσότερες από 1.100 φιάλες αίματος. Οι Ενορίες στις οποίες λειτουργεί Τράπεζα Αίματος είναι οι εξής:

1) Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως
2) Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Ευόσμου
3) Ι. Ν. Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου
4) Ι. Ν. Αγίου Λουκά Σταυρουπόλεως
5) Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ελευθερίων
6) Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης
7) Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου

Και τέλος ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως που λειτουργεί για να παρέχει επιστημονική ενημέρωση πάνω σε θέματα ιατρικού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο λειτουργίας του Σταθμού πραγματοποιούνται κάθε μήνα διαλέξεις από έγκριτους επιστήμονες.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement