Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Π.Μαρινάκης: Πλησιάζει η ημερομηνία παράδοσης του Μετρό Θεσσαλονίκης, ξεκινά το flyover

Τί είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα έργα στην πόλη

Για «εμβληματικά έργα, που αντανακλούν τη σύγχρονη πραγματικότητα της βόρειας Ελλάδας. Έργα που θα βελτιώσουν την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών σε ολόκληρη τη Μακεδονία» έκανε λόγο από τη Θεσσαλονίκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

‘Οπως είπε ο κ.Μαρινάκης «το μετρό της συμπρωτεύουσας ολοκληρώνεται, και η ημερομηνία παράδοσης του πλησιάζει. Δεν είναι πλέον μακέτες, δεν είναι εγκαίνια μουσαμάδων. Είναι πραγματικότητα».

Οσο για το Flyover ανέφερεε πως ξεκινά «η υπερυψωμένη ταχεία λεωφόρος μήκους 13,5 χιλιομέτρων με 8 γέφυρες και 3 σήραγγες θα αναβαθμίσει τα κυκλοφοριακά δεδομένα, μειώνοντας στο ελάχιστο τους χρόνους μετακινήσεων στην περιφερειακή οδό».

«Οι λιμενικές υποδομές επεκτείνονται. Ο δυτικός προαστιακός, με 3 γραμμές θα καλύψει σημαντικό τμήμα της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας και τις παλιές εγκαταλελειμμένες γραμμές, ενώ 100 νέα λεωφορεία προστίθενται στο στόλο των αστικών συγκοινωνιών της πόλης», συμπλήρωσε.

Ο κ.Μαρινάκης μίλησε και για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιφέρεια τονίζοντας πως «προχωρούν και οικοδομούνται νέα μουσεία, σχολεία και δικαστικά μέγαρα. Το αστικό τοπίο αναβαθμίζεται με εκτεταμένες αναπλάσεις».

Η Κυβέρνηση είναι παρούσα, αφουγκράζεται τα προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα και δίνει λύσεις που εξασφαλίζουν κοινό βηματισμό σε όλους τους κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας και της μελλοντικής ανάπτυξης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement