Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία

Στο 100% της επιφυλακής βρίσκονται οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας στην Κεντρική Μακεδονία για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιάς καθώς ο κίνδυνος για φωτιά είναι υψηλός στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ωστόσο ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι ήδη πέρασε το πρώτο κύμα καύσωνα που ήταν αρκετά ισχυρό με υψηλές θερμοκρασίες και δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα.

«Από τις βροχές του Ιουνίου η θερμοκρασία και η υγρασία στα δάση είναι σε καλά επίπεδα. Τα κλαδιά δεν ξεράθηκαν εντελώς, γεγονός που βοηθά πολύ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στα τρία περιστατικά που σημειώθηκαν ως τώρα, η εξάπλωση της φωτιάς ήταν μικρή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι καλή, υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή και για τις επόμενες μέρες σημείωσε ότι αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη και την Πέμπτη μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι ο βαθμός επικινδυνότητας είναι υψηλός κυρίως στα πευκοδάση της Σιθωνίας, της Κασσάνδρας και της Πιερίας και συνέστησε στο κοινό να μην πετάει αναμμένα τσιγάρα σε περιοχές κοντά σε δάσος, να μην ανάβει φωτιές και να μην κάνει μπάρμπεκιου σε δασικές περιοχές κατά τη διάρκεια όλης της αντιπυρικής περιόδου αλλά κυρίως τις μέρες με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή βρίσκονται και οι εθελοντικές ομάδες ενώ στο αεροδρόμιο Μακεδονία βρίσκονται τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο. «Εφόσον υπάρξει ανάγκη θα έρθουν αεροσκάφη και από άλλες περιοχές, όπως συμβαίνει πάντα» πρόσθεσε ο κ. Στεργιάδης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement