Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Στάση εργασίας την Παρασκευή για τους εργαζόμενους στους δήμους

Από τις 07:00 – 11:00 και παράλληλα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) συμμετέχει την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, στην πανελλαδική στάση εργασίας για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, με αφορμή το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής, με το οποίο, όπως υποστηρίζει η συνομοσπονδία, «μηδενίζεται σε 15.300 υπαλλήλους και περικόπτεται δραστικά σε δεκάδες χιλιάδες άλλους».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, κλάδου, ειδικότητας και κατηγορίας.

Η Ομοσπονδία, χαρακτηρίζει το πόρισμα «απορριπτέο στο σύνολό του», σημειώνοντας ότι δεν «βασίζεται στις πραγματικές εργασιακές συνθήκες», αλλά σε «μνημονιακή επιταγή» και δηλώνει ότι οι «εργαζόμενοι στην Τ.Α. δεν θα συνηγορήσουν στην οικονομική εξόντωσή τους, την ώρα μάλιστα που τα νοικοκυριά πλήττονται βάναυσα από τις πρωτοφανείς αυξήσεις στο ηλεκτρικό και το φυσικό αέριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα είδη πρώτης ανάγκης».

Στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι στους δήμους προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 07:00 – 11:00, ενώ στις 9 το πρωί θα συγκεντρωθούν μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement