Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Τα επόμενα βήματα για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη. Κοινό «ναι» 4 δημάρχων

Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

Οριστική είναι η απόφαση για μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη, μετά τη συνάντηση που είχαν το απόγευμα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης οι δήμαρχοι Κωνσταντίνος Ζέρβας, Λάζαρος Κυρίζογλου, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και Σίμος Δανιηλίδης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι των τεσσάρων δήμων που διασχίζει η οδός Λαγκαδά και όλοι αποφάσισαν ομόφωνα να δοθεί το όνομα του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

«Οι τέσσερις δήμοι, του κέντρου της δυτικής Θεσσαλονίκης να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα μεγάλο, ένα μέγιστο ‘Ελληνα, που χάσαμε πριν από λίγες μέρες. Και η Θεσσαλονίκη πρέπει να τον τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», είπε ο κ.Ζέρβας.

Ο κ.Κυρίζογλου εξήγησε πως σε πρώτο στάδιο οι προτάσεις, οι εισηγήσεις και οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων που διέρχεται ο συγκεκριμένος δρόμος. «Δηλαδή τη Β’ κοινότητα Θεσσαλονίκης, την κοινότητα Νεάπολης, τις κοινότητες Πολίχνης και Σταυρούπολης και την κοινότητα Αμπελοκήπων. Ακολούθως, η αρμόδια επιτροπή της Αποκεντρωμένης θα εγκρίνει τις αποφάσεις και τις εισηγήσεις που θα ληφθούν. Θα επιστρέψει όλο το υλικό στα δημοτικά συμβούλια των τεσσάρων δήμων, όπου και θα ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Αυτό ορίζει η συγκεκριμένη νομοθεσία και αυτή την οδό θα ακολουθήσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών κ.Δανιηλίδης πρόσθεσε πως με την ολοκλήρωση των διαδικασιών έως την άνοιξη θα διοργανωθεί μια λαϊκή συναυλία με τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη και τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, την οποία θα μπορεί να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι όλης της πόλης.

Τέλος, ο δήμαρχος Παύλου Μελά κ.Δεμουρτζίδης συμπλήρωσε πως ο συγκεκριμένος δρόμος περνάει και μπροστά από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά λέγοντας πως είναι «ένα στρατόπεδο μνήμης και αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που σύντομα, μαζί με τις εργασίες του μητροπολιτικού πάρκου, θα στεγαστεί εκεί και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement