Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Τα έργα που θα αναμορφώσουν τη Δυτική Θεσσαλονίκη

Fly Over, Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, νέο ογκολογικό νοσοκομείο, νέα βιομηχανική ζώνη στο Καλοχώρι

Μια σειρά έργων που αφορούν τη Δυτική Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι μπαίνουν σε τροχιά σχεδιασμού και υλοποίησης. 

Πρώτα απ όλα το Μητροπολιτικό πάρκο που θα γίνει στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και το οποίο όπως όλα δείχνουν εντός του Οκτωβρίου μπαίνουν οι εκσκαφείς κι αρχίζει το έργο. 

Η επέκταση της περιφερειακής οδού που σε ένα μεγάλο κομμάτι της στα δυτικά θα γίνει υπερυψωμένη με τη μέθοδο Fly Οver θα έρθει να δώσει ανάσα στα μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα. Μάλιστα όπως ανέφερε στην ομιλία του στην 85η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης «η επέκταση της περιφερειακής μέσω του project του flyover μπαίνει στην τελική της φάση».

Επίσης, στα νέα έργα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι ο σχεδιασμός ενός νέου οργανωμένου φορέα «υψηλών προδιαγραφών» προκειμένου να σταματήσει όπως είπε «η άναρχη συγκέντρωση των μεταποιητικών βιομηχανιών στο Καλοχώρι». 

Στα σχεδιαζόμενα έργα είναι και το νέο ογκολογικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το οποίο σχεδιάζεται να γίνει στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης. «Ένα νοσοκομείο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες της Βόρειας Ελλάδος. Το Θεαγένειο υπηρέτησε -και υπηρετεί- τη δημόσια υγεία για δεκαετίες. Ο κύκλος του, όμως, κλείνει. Η Μακεδονία αξίζει ένα σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο και θα το αποκτήσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Τέλος στα σχεδιαζόμενα νέα έργα είναι η ανάπλαση και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης σε μήκος 40 χιλιομέτρων από το Καλοχώρι έως τη Ν. Μηχανιώνα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement