Connect with us

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

«Τα παιδιά σώζουν ζωές»: αφιέρωμα του Δ.Κορδελιού – Ευόσμου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Published

on

Το αφιέρωμα είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 4.00μμ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου, σε συνεργασία με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», συμμετέχουν με μια πρωτότυπη δράση στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, με πρωταγωνιστές τα παιδιά.

Το αφιέρωμα του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 4.00μμ, το οποίο για λόγους ασφαλείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της πανδημίας, βιντεοσκοπήθηκε σε τρεις φάσεις στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.

Παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χρήστου Μήττα, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ Φωτεινής Πεσματζόγλου Δεβετζή, του Ιδρυτή και Προέδρου του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES –Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές», Αναστάση Στεφανάκη, του εκπαιδευτικού και ιδρυτικού μέλους του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές» Αναστάση Σαμαρά, και του Κωνσταντίνου Λαζαρίδη, Γενικού Οικογενειακού Ιατρού και μέλους του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES –Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές».

Στην 1η φάση, τρεις μαθητές/-τριες από τις 70.000 που έχουν εκπαιδευθεί έως τώρα στη χώρα μας θα μας παρουσιάσουν «ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» ακόμη και με την προσαρμοσμένη στον covid19 Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι η διάσωση επιτυγχάνεται και χωρίς το «Φιλί της ζωής» – απαγόρευση λόγω κορωνοϊού -. Αρκεί η εκπαίδευση της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης. Καθώς επίσης και με την έγκαιρη χρήση ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή εντός 3-5 λεπτών, μπορεί να αναταχθεί μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία και να σωθεί ένας άνθρωπος.

Πρόκειται για:

-Την Μαρία Λαζαρίδη, μαθήτρια Β’ Γυμνασίου, Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη [Πρωταθλήτρια Δημ. Σχολείων Ελλάδας του KIDS SAVE LIVES CHAMPONSHIP 2019, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών]

-Τον Ραφαήλ Λαζαρίδη μαθητή ΣΤ’ Δημοτικού, Εκπαιδευτήρια Ελπίδα

– και τον μικρότερο εθελοντή του KIDS SAVE LIVES, τον 5χρονο Αύγουστο Θωμαΐδη Κόττη.

Στη 2η φάση ο εμπνευστής, ιδρυτής και Πρόεδρος του Ελληνικού Ανθρωπιστικού Οργανισμού «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» κ. Αναστάσης Στεφανάκης θα παρουσιάσει αναλυτικά την εφαρμογή «I save lives», η οποία θα καλεί το 166 και το 112 σε επείγοντα περιστατικά και θα τεθεί σε δοκιμαστική εφαρμογή μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Η εφαρμογή αυτή, που θα προσφέρει αρκετές ακόμη υπηρεσίες και δυνατότητες και για την προεκπαίδευση όσων θέλουν να βοηθήσουν στο επείγον και για την αντιμετώπιση του επείγοντος, θα αλλάξει πραγματικά τον τρόπο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. Σύμφωνα με τον κ. Αναστάση Στεφανάκη πρόκειται για ένα εργαλείο που θα μπορούν να έχουν στα κινητά τους όλοι οι Έλληνες και οι ξένοι παραθεριστές ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στην 3η φάση της βιντεοσκόπησης τα αγαπημένα τραγούδια των παιδιών: « Τα Παιδιά Ζωγραφίζουν» Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης

Μουσική: Γιώργος Χατζηνάσιος

και «Θα Βρεθούμε Ξανά» Στίχοι: Τάσος Σαμαρτζής

Μουσική: Νότης Μαυρουδής

αλλά και συμβολικά τραγούδια, αφενός μεν με το θέμα της δράσης, αφετέρου με την εποχή που ζούμε και κυρίως με την ευχή όλων μας, ερμηνεύουν και χορεύουν με πολύ χαρά:

-Η Μαριάνθη Τσιβούλα μαθήτρια Α΄ Γυμνασίου μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου – στο πιάνο και στο τραγούδι

-Η Νικολέττα Γεωργία Τσιβούλα μαθήτρια Δ’ Δημοτικού – τραγούδι και χορό-

Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης μαθητής Α’ Γυμνασίου – κιθάρα και τραγούδι Χορηγός ΩΔΕΙΟ « ΕΝ ΤΕΧΝΗ»

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί:-από το κανάλι του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο youtube( https://m.youtube.com/channel/UCteaArGHIt3ci5Wyuf9FyQA)

– από τη σελίδα του ενημερωτικού site NEWS.MAKEDONIAS.GR στο facebook που είναι και χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης (https://www.facebook.com/newsmakedonias)

-και από το κανάλι Πρώτων Βοηθειών του KIDS SAVE LIVES: https://youtube.com/channel/UCuSlZcHNiisKxFQPSkQubaw

Advertisement
Advertisement
Advertisement