Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Εφιαλτική διαδρομή σε ταξί για νεαρή με προορισμό τη Νεάπολη

Published

on

Η Τ.Σ. εξιστορεί στη Voria.gr το πώς βίωσε την κούρσα που θα της μείνει αξέχαστη όταν ζήτησε από τον ταξιτζή να μην πάρει διπλή κούρσα

Ακόμα μία καταγγελία σε βάρος οδηγού ταξί έρχεται στο φως στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος οδηγός έφτασε λίγο πριν το σημείο να διωχθεί για… απαγωγή καθώς δεν εισάκουσε τις εκκλήσεις της καταγγέλουσας για να σταματήσει το όχημα.

Η νεαρή εργαζόμενη Τ.Σ. εξιστορεί στη Voria.gr το πώς βίωσε την κούρσα που θα της μείνει αξέχαστη μία βραδιά Παρασκευής με προορισμό τη Νεάπολη. Όπως εξηγεί, όλα ξεκίνησαν όταν έφτασε στην πιάτσα ταξί στην Αριστοτέλους, στο ύψος της Εγνατίας και μπήκε σε ένα ταξί για να επιστρέψει στο σπίτι της αφού σχόλασε από την εργασία της, στις 21:30.

Από την αρχή ο 60χρονος οδηγός ήταν προκλητικός καθώς, όπως αναφέρει η καταγγέλουσα, δεν φορούσε καν μάσκα. Όμως, αφορμή για μία διένεξη που έμελλε να φτάσει έως και τη μετέπειτα αποπομπή του οδηγού ήταν η επιθυμία του να πάρει στην ίδια κούρσα και τρεις κοπέλες που πήγαιναν στον Εύοσμο. «Του είπα ευγενικά πως δεν επιθυμώ να πάρει τις κοπέλες καθώς φοβόμουν, μεταξύ άλλων, για τα μέτρα για τον κορωνοϊό», αναφέρει και προσθέτει πως η αντίδραση του άνδρα την εξέπληξε καθώς απάντησε χαρακτηριστικά «γιατί δικό σου είναι το ταξί μωρή και θα μου πεις τι θα κάνω;».

Ο οδηγός συνέχισε να βρίζει την κοπέλα αλλά η ίδια πήρε άμεσα τηλέφωνο την αστυνομία προκειμένου να καταγγείλει το περιστατικό. Λίγο αφότου η ίδια τού ζήτησε το ονοματεπώνυμό του αλλά και τον αριθό του ταξί, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών, ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει. Μάλιστα, με το που έκλεισε το τηλέφωνο, ο οδηγός τη διέταξε να κατέβει αμέσως από το όχημα. Όμως, η ίδια επέμενε να φτάσει πρώτα η αστυνομία και στο σημείο εκείνο, αυτός ξεκίνησε την κούρσα, παρά την εμφανή άρνησή της.

«Του φώναζα να σταματήσει αλλά εκείνος απλώς με απειλούσε, με έβριζε και μου φώναζε πως θα με οδηγήσει όπου θέλει ο ίδιος», υποστηρίζει η κοπέλα, ενώ προσθέτει πως ο οδηγός προχώρησε σε σεξιστικά και υβριστικά σχόλια. Η Τ.Σ. έκανε άλλες δύο κλήσεις στην Άμεση Δράση. Μάλιστα, έβαλε σε ανοιχτή ακρόαση την αστυνομικό που συνομιλούσε μαζί της και την εξυπηρετούσε. «Του έλεγε επανειλλημένα πως αν δεν σταματούσε, θα διώκονταν για απαγωγή, αλλά αυτός συνέχιζε», ανέφερε.

Εν τέλει, ο οδηγός σταμάτησε μετά το ύψος της Κολόμβου. Τότε, επειδή η επιβάτιδα άνοιξε την πόρτα, ο οδηγός κατέβηκε και έκλεισε με δύναμη την πόρτα χτυπώντας την στο πόδι με τη δικαιολογία πως κρύωσε. Λίγο αργότερα, έφτασε η Άμεση Δράση με ένα περιπολικό και τρεις μηχανές. Τότε ήταν η στιγμή που ο οδηγός άλλαξε πλήρως στάση και μπροστά στις αρχές υποστήριζε πως ήθελε απλώς να την πάει σπίτι και να τα βρούνε χωρίς να επέμβει η ΕΛΑΣ. «Μου είπε μάλιστα να με πάει στο σπίτι δωρεάν για να τα βρούμε», τονίζει η Τ.Σ.

Η καταγγελία στην Taxi Way

Η ίδια είχε δει εξαρχής πως στον φάρο του ταξί αναγραφόταν το όνομα της Taxi Way και για τον λόγο αυτόν μίλησε με την εταιρεία προκειμένου να καταγγείλλει το περιστατικό. Όπως αναφέρει, από την αρχή τη διαβεβαίωσαν πως ο οδηγός θα αποπεμφεί καθώς δεν επρόκετο για ιδιοκτήτη ταξί, αλλά για οδηγό.

Ήταν η δεύτερη καταγγελία σε βάρος του σε 2,5 χρόνια

Όπως αναφέρει στη Voria.gr o Θόδωρος Σταυρίδης, πρόεδρος της Taxi Way, με το που γνωστοποιήθηκε το περιστατικό, άμεσα έβγαλε τον οδηγό από τις κλήσεις. «Ο οδηγός είχε ήδη μία ακόμα καταγγελία για παράπτωμα κακής συμπεριφοράς πριν από 2,5 χρόνια και έτσι επιλέξαμε να τον βγάλουμε από τις κλήσεις μας», δήλωσε χαρακτηριστικά καθώς όπως είπε, «κύριο μέλημα της εταιρείας είναι να εξυπηρετεί τους πελάτες σωστά».

Έτσι, ο οδηγός δεν θα παίρνει κλήσεις πια από τον συνεταιρισμό. «Θέλουμε όποιος φέρει το σήμα της Taxi Way να φέρει και την αξιοπιστία μας. Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τις κούρσες του εκάστοτε οδηγού όταν δεν έχει λάβει κλήση από ραξιοταξί αλλά όταν συμβεί αυτό επιθυμούμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στον πελάτη», πρόσθεσε.

Η εταιρεία έχει περίπου 1.500 μέλη στη Θεσσαλονίκη και όπως τονίζει ο πρόεδρος «όλοι ελέγχονται συνεχώς».

Πηγή: Voria.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement