Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Λ.Ωραιόπουλος: Πέρα από χρώματα και κόμματα η εκλογική αναμέτρηση για τον Δ.Νεάπολης Συκεών

Το προσκλητήριο του Λάζαρου Ωραιόπουλου προς τους πολίτες

Μήνυμα προς τους δημότες στον δήμο Νεάπολης-Συκεών εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου έστειλε ο Λάζαρος Ωραιόπουλος.

Κάνει λόγο για μια εκλογική αναμέτρηση πέρα από χρώματα και κόμματα, πάνω από πρόσωπα και υστεροβουλίες.

“Με συνεργασίες και ορθή λογική, χωρίς κομματικές διακρίσεις και δίχως να υπηρετούμε προσωπικές στρατηγικές, να δώσουμε τη μάχη για την πρόοδο στο Δήμο μας” αναφέρει.

Αναλυτικά το μήνυμά του:

Συμπολίτισσές και συμπολίτες,

Διανύουμε μια εκλογική χρονιά με έντονες αντιπαραθέσεις στο δημόσιο διάλογο.

Λίγο καιρό μετά τις Εθνικές εκλογές και συγκεκριμένα στις αρχές του Οκτώβρη ακολουθούν οι αυτοδιοικητικές στις οποίες καλούμαστε όλοι οι πολίτες να αποφασίσουμε για την πορεία και την εξέλιξη των πόλεων μας και της καθημερινότητας μας.

Στους περισσότερους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης οι διοικήσεις είναι μακροβιότατες το ίδιο όμως και τα προβλήματα, που αντί να επιλύονται επιδεινώνονται. Προβλήματα στη καθαριότητα, στο περιβάλλον, στη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, στη στάθμευση, στο ελεύθερο δημόσιο χώρο, στους χώρους αθλητισμού και σε πολλούς άλλους τομείς, που κάνουν τις πόλεις μας να απέχουν από τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Η προεκλογική περίοδος αποτελεί ευκαιρία να μιλήσουμε για τη κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν και να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί το σχέδιο και το πρόγραμμα που έχει ανάγκη η πόλη μας για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής και η καθημερινότητα όλων όσων κατοικούμε σε αυτή.

Το σπουδαιότερο ζητούμενο για τον Δήμο Νεάπολης -Συκεών, το Δήμο μας, σήμερα είναι η ανάγκη να διαμορφώσουμε το όραμα για την πόλη που θέλουμε την επόμενη δεκαετία. Χωρίς φανατισμό και διχαστικές πρακτικές, με πνεύμα ενός ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου και σύνθεσης ιδεών, να σχεδιάσουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, ανοιχτή και αλληλέγγυα, ικανή να διασφαλίζει την ικανοποίηση των βασικών αναγκών για όλους τους δημότες της. Με Δημοτική Αρχή που να εγγυάται ισοπολιτεία και την ισονομία των δημοτών και να ενισχύει την διαρκή και ουσιαστική συμμετοχή τους στα δημοτικά δρώμενα. Που να προτάσσει τον καθολικό χαρακτήρα των δημόσιων αγαθών και να αναλαμβάνει την ευθύνη διαφύλαξής του. Που να προτεραιοποιεί απόλυτα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Για να πετύχουμε όμως όλα όσα οραματιζόμαστε και έχει ανάγκη η πόλη μας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα περιλαμβάνει:

🔸Τα θέματα δημόσιου χώρου και της ποιότητας ζωής.
▫️πλατείες και χώροι μαζικής συνάθροισης προσβάσιμοι από όλους καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, όλο το χρόνο σε όλες τις δημοτικές ενότητες
▫️ αποκατάσταση του οδικού δικτύου
▫️αναδιάρθρωση πεζοδρομήσεων ώστε να είναι προσπελάσιμοι από όλους ανεξαιρέτως.
▫️ αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος της στάθμευσης των οχημάτων
▫️ ριζική αναδιάρθρωση του συγκοινωνιακού έργου του Δήμου

🔸Τα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.
▫️ με συνολική αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων
▫️ χωρίς εμμονές, προκαταλήψεις και ιδεοληψίες αλλά αξιοποιώντας τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα, να επιλέξουμε, επιδιώκοντας όχι μόνο τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση των δημοτών αλλά την ουσιαστική συνεργασία και σύμπραξη τους την αποτελεσματικότερη και ηπιότερη περιβαλλοντικά μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάση το διαχωρισμό στην πηγή, την ανάκτηση και την ανακύκλωση.

🔸Τα θέματα του περιβάλλοντος.
▫️ επανακαθορισμός των προτεραιοτήτων αναφορικά με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και σχεδιασμός δράσεων και σε νέα πεδία, πχ ατμοσφαιρική ρύπανση, ηχορύπανση, φωτορύπανση
▫️ ενεργειακή αυτονομία Δήμου και τράπεζα ενέργειας για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

🔸Τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης.
▫️ ενίσχυση και αναβάθμιση των δομών -υπηρεσιών –δράσεων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
▫️ ανάπτυξη ειδικών δράσεων για άστεγους, θύματα trafficking, θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
▫️ ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και προώθηση δράσεων ευαισθητοποίησης των πολιτών, με δημιουργία δικτύων και ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
▫️ ομαλή ένταξη των προσφύγων στον κοινωνικό ιστό.
▫️ αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και αξιοποίηση των νέων εργαλείων για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς
▫️ κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία (ΚΑΛΟ).

🔸Τα θέματα παιδείας, υγείας, αθλητισμού, πολιτισμού.
▫️ εξασφάλιση επαρκών αθλητικών χώρων
▫️ ενίσχυση των υποδομών, διαφάνεια και αξιοκρατία στη διαχείρισή τους, πρόσβαση όλων των ομάδων του πληθυσμού στις διάφορες υπηρεσίες χωρίς εξαιρέσεις και αντίστοιχα μέτρα που να το διασφαλίζουν, συνεργασίες με φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενίσχυση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, πολιτιστικές δράσεις που θα αναδεικνύουν την τοπική ιστορία και παράδοση.
🔸Τα θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας.
▫ εκπόνηση ενός τοπικού σχεδίου δράσης για την απασχόληση, σε συνεργασία με τους τοπικούς κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς την Δ.Υπ.Α και τα κατά τόπους επιμελητήρια και πανεπιστήμια επιχειρώντας διαδημοτικές και διαβαθμιαδικές συνεργασίες

🔸Τα θέματα διοίκησης και οικονομικών των δήμων.
▫ ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών
▫ συμμετοχικός προϋπολογισμός
▫ αποθεματικό – αξιοποίηση

🔸 Τα θέματα τοπικής δημοκρατίας και συμμετοχής.
▫ επιδίωξη η μεγιστοποίηση της δυναμικής του πολίτη και της τοπικής κοινωνίας. Ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα και ηλεκτρονικά φόρουμ διαβούλευσης 365 ημερών, 24 ώρων

🔸 Τα θέματα της περιφέρειας και της διαδημοτικής συνεργασίας
▫ επιδίωξη διαδημοτικών συνεργειών και συνεργασιών ώστε να επιλύονται κοινά προβλήματα

Η διαμόρφωση του σχεδίου όμως είναι μία υπόθεση ευρεία, μια υπόθεση συμμετοχική. Η συλλογική σοφία και εμπειρία είναι θησαυρός αρκεί να αξιοποιηθεί.
Με βάση αρχές, αξίες και πρόγραμμα, να επιδιώξουμε ευρύτερες συμμαχίες και συνεργασίες με πολίτες και δυνάμεις που έχουν κοινούς στόχους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις
Με συνεργασίες και ορθή λογική, χωρίς κομματικές διακρίσεις και δίχως να υπηρετούμε προσωπικές στρατηγικές, να δώσουμε τη μάχη για την πρόοδο στο Δήμο μας.
Για μένα, η εκλογική αναμέτρηση για τη τοπική αυτοδιοίκηση είναι επιλογή πέρα από χρώματα και κόμματα, πάνω από πρόσωπα και υστεροβουλίες.
Είναι μάχη για μια καλύτερη ζωή. Για ένα καλύτερο μέλλον όλων μας, για ένα Δήμο που να αξίζει στα παιδιά μας.

Συμπολίτισσές και συμπολίτες,

Σας καλώ τις επόμενες μέρες και μήνες να μπείτε ενεργά σε αυτή τη διαδικασία για τη πόλη μας
Όλοι μαζί να γράψουμε τις νέες σελίδες του Δήμου Νεάπολης – Συκεών.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement