Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η άθληση έγινε υπόθεση «της κάθε μιας γενιάς»

Published

on

Με σύνθημα «Υγεία για όλους», μαθητές νηπιαγωγείου και μέλη των τμημάτων γυμναστικής των ΚΑΠΗ αθλήθηκαν από κοινού στο Στρεμπενιώτη και στο 3ο & 6ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών

Η εικόνα ήταν από μόνη της εντυπωσιακή. Πεντάχρονα με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους έτρεξαν, έκαναν αεροβική γυμναστική και χόρεψαν υπό τους ήχους ζωηρής μουσικής που επέλεξε DJ ειδικά για την περίσταση.

Στο Δημοτικό Στάδιο Στρεμπενιώτη και στο γυμναστήριο των 3ου και 6ου δημοτικού σχολείου Συκεών χτυπούσε για δύο μέρες η καρδιά του δήμου. Εκεί που η ιδέα της διαγενεακής άθλησης πήρε σάρκα και οστά αφού μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων του δήμου και μέλη των τμημάτων γυμναστικής των ΚΑΠΗ πρωταγωνίστησαν στις δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που διοργάνωσε ο δήμος με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης εξέφρασε τη χαρά του για τη μαζική συμμετοχή και αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο δήμος στη φυσική άσκηση των δημοτών κάθε ηλικίας: «Ο μαζικός αθλητισμός είναι προτεραιότητά μας γι’ αυτό και δημιουργούμε συνεχώς νέους χώρους άθλησης, επιμένουμε στην κατασκευή σύγχρονων γυμναστηρίων στα νέα σχολεία και προάγουμε τη φυσική άσκηση για όλες τις ηλικίες. Ο 6ος Λαϊκός Δρόμος «Παναγιώτης Αφαλής» σε ένα μήνα είναι ένας θεσμός μαζικού αθλητισμού, μία γιορτή που συνδέει το δήμο μας με την ιδέα της δια βίου άσκησης» είπε ο δήμαρχος. «Η υγεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα ζωής, η οποία σε μεγάλο ποσοστό εξαρτάται από το περιβάλλον. Πριν λίγες μέρες, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε ως μια από τις χειρότερες πόλεις για να ζει κανείς, όσον αφορά στον μολυσμένο αέρα και τα καρκινογόνα μικροσωματίδια. Έχω ξαναπεί και δεν θα σταματήσω να λέω πως τίποτα δεν θα αλλάξει, αν δεν αυξηθούν οι χώροι πρασίνου. Αν χρειαστεί να γκρεμιστούν κτίρια ας γκρεμιστούν, να γεμίσει η πόλη πράσινο –κι επιτέλους, να ξηλωθεί το έκτρωμα της ΔΕΘ από το κέντρο της πόλης. Μόνο με τέτοιου τύπου μέτρα θα ανακτήσουμε ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου» υπογράμμισε ο Σίμος Δανιηλίδης.

Οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Ιωάννα Αλεξιάδου και Μιχάλης Βουλγαρίδης εξήραν τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία των δύο εκδηλώσεων. Η κ. Αλεξιάδου αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Υγείας που έδωσε το έναυσμα για τη διοργάνωση και στο μήνυμα «Υγεία για όλους» που έστειλαν φέτος παιδιά και άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Ο κ. Βουλγαρίδης μίλησε για την αξία της διάδοσης της ιδέας του μαζικού αθλητισμού μέσα στα σχολεία και στο ρόλο που παίζουν σε αυτή την προσπάθεια οι εκπαιδευτικοί.

Στο κλείσιμο του αθλητικού διημέρου οι διοργανωτές ανέδειξαν την ανάγκη προστασίας της δημόσιας και ατομικής υγείας, την αξία της πρόληψης και την ενθάρρυνση όλων ανεξαρτήτως ηλικίας να αφιερώνουν χρόνο στη φυσική άσκηση.

Το αθλητικό διήμερο ήταν μια συνδιοργάνωση των αντιδημαρχιών Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, της ΚΕΥΝΣ, του ΔΚΚΠΑ, και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Ιδιαίτερη ήταν η συνδρομή της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας και της διαιτολόγου Βιολέτας Χρόνη η οποία είναι εθελόντρια με εξειδίκευση στην προπόνηση νηπίων.

Στις εκδηλώσεις ήταν παρόντες η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Τσουκαλά και οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος Παρή Γενίτσαρη, Οικονομικών και Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου, ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης, του ΔΚΠΠΑ Αρίστος Γαλανός και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης. Επίσης, η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και η τοπική σύμβουλος Αθανασία Ωραιοπούλου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου που είναι η ημερομηνία ίδρυσης (το 1948) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια που μπορούν να αποφευχθούν, με την κλιματική κρίση να αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα. Σήμερα, τουλάχιστον το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πλήρη κάλυψη βασικών υπηρεσιών υγείας.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement