Connect with us

Δήμος Παύλου Μελά

Δράσεις Χ 3 από την Τετάρτη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Published

on

Από τις 9 έως τις 13 Ιουνίου δράσεις από το Χαμόγελο του Παιδιού στον δήμο Παύλου Μελά

Εθελοντική αιμοδοσία, προληπτική ιατρική και bazaar είναι οι δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 9 έως την Κυριακή 13 Ιουνίου στον πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά από το Χαμόγελο του Παιδιού με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά και της Δομής Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα».

Δράση Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά

Από την Τετάρτη 9 έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για παιδιά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Οι προληπτικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στον «Ασκληπιό», το νέο Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο θα στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς και προσωπικό του Οργανισμού.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Δήμο Παύλου Μελά, τη Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα», τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικές Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Πρώην Στρατόπεδο του Δήμου Παύλου Μελά (είσοδος έναντι του Δημαρχείου)

Ημέρες διεξαγωγής της δράσης: Από την Τετάρτη 9 Ιουνίου έως και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ωράριο Λειτουργίας: Τετάρτη έως Παρασκευή – 13:00 μ.μ. έως 20:00 μ.μ., Σάββατο – 09:00 μ.μ. έως 14:00 μ.μ. και 17:00 έως 20:00 μ.μ., Κυριακή – 09:00 μ.μ. έως 14:00 μ.μ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2310 688 439, Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα»

Η δράση της προληπτικής ιατρικής θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της covid19.

Συγκεκριμένα:

1. Θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, ασφάλειας και υγιεινής.

2. Δεν θα υπάρξει συνωστισμός, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, θα υπάρχουν τέντες στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας καθώς και καθίσματα, με τις απαραίτητες αποστάσεις, για την παραμονή των ατόμων.

3. Θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες απολυμάνσεις, όπως απαιτείται και προβλέπεται.

4. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και οι εξεταζόμενοι θα λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλειά τους.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά με έμφαση σε όσα ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικά κέντρα, βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό ή λόγω οικονομικών/άλλων δυσκολιών δεν έχουν κατάλληλη ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα.

Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 144.584 παιδιά!

Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας ‘Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Το Σάββατο 12 & την Κυριακή 13 Ιουνίου, τις ώρες 09:00 π.μ. – 13:00 μ.μ., εν όψει της 14ης Ιουνίου – Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, θα πραγματοποιηθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, δράση εθελοντικής αιμοδοσίας, για την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Δήμο Παύλου Μελά, τη Δομή Yποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα», το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Άγιος Παύλος, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την πολύτιμη υποστήριξη της Teleperformance Greece, στο πλαίσιο της δράσης “Weekends of Life”.

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Δήμος Παύλου Μελά αποτελεί έναν από τους συνολικά 9 σταθμούς του κύκλου δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας με τίτλο “Weekends of Life” που διοργανώνει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, με την πολύτιμη υποστήριξη και συνεργασία της Teleperformance Greece, την κορυφαία εταιρεία τηλεφωνικής και διαδικτυακής υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα, με στόχο την άμεση ενίσχυση των παιδιών και των ενηλίκων που έχουν ανάγκη για αίμα.

Καλοκαιρινό bazaar και δημιουργική απασχόληση

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσκαλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους του στο καλοκαιρινό bazaar που διοργανώνει, το Σάββατο 12 Ιουνίου από 9:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:00 και την Κυριακή 13 Ιουνίου από 9:00 έως 14:00, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (έναντι Δημαρχείου).

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πολύπλευρο έργο και τις δράσεις του Οργανισμού, καθώς και να διαλέξουν ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία καλοκαιρινών ειδών (κουβαδάκια, πετσέτες θαλάσσης κ.ά) και διάφορων άλλων λογοτυπημένων ειδών του Οργανισμού, όπως γυαλικά, παιχνίδια και σχολικά.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Σπιτιού που λειτουργεί ο Οργανισμός στο Φοίνικα Καλαμαριάς.

Παράλληλα και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες ψυχαγωγικού χαρακτήρα και να γνωρίσουν τη χαρά της προσφοράς και τη δύναμη της αλληλεγγύης. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement