Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Μήνυμα Βαρνάβα για τα Χριστούγεννα: Μη φοβάστε, μην απογοητεύεστε

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

«Μέσα στην αναστάτωση και τον πανικό που σκορπούν στην ανθρωπότητα οι νέες μορφές βίας και φτώχειας και οι σκληρές εικόνες του πολέμου γεννιέται η ελπίδα», αναφέρει μεταξύ άλλων το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα.

Προσθέτει, μάλιστα, πως «σε μία εποχή ανασφάλειας και φόβου, όπως η δική μας, ένα μεγάλο ερώτημα σκιάζει τη χαρά της εορτής. Δύο χιλιάδες χρόνια τώρα γεννιέται ο Χριστός, κι όμως στον κόσμο μας εξακολουθεί να βασιλεύει η βία και οι αδικία. Οι κοσμοκράτορες του αιώνος τούτου μοιάζουν να είναι ακατανίκητοι. Σκοτεινές δυνάμεις και ισχυροί της γης αποφασίζουν για την τύχη και το μέλλον εκατομμυρίων ανυποψίαστων ανθρώπων. Οι οικονομικοί ανταγωνισμοί εντείνονται παγκοσμίως και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους».

Ο κ.Βαρνάβας υποστηρίζει στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του πως «άνθρωποι ξεριζωμένοι από τον πόλεμο αναζητούν την ειρήνη. Γι αυτό πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ποιος μπορεί να τα σταματήσει όλα αυτά;».

«Αδελφοί μου, μη φοβάστε και μην απογοητεύεστε σήμερα είναι Χριστούγεννα. “Ετέχθη υμίν, σήμερον Σωτήρ”», λέει ο κ.Βαρνάβας και καταλήγει πως «όσο οι ισχυροί της γης θα σκορπίζουν στον κόσμο τον φόβο του θανάτου και τα σκοτάδια τόσο θα λάμπει το αστέρι της Βηθλεέμ και θα μας γεμίζει με φως κι ελπίδα».

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement