Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Δυτ. Θεσσαλονίκη: Με τιμή και δόξα οι παρελάσεις μαθητών για την επέτειο του 1821

Χρόνια πολλά Ελλάδα! 

Σε κεντρικούς δρόμους δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν οι μαθητικές παρελάσεις για την επέτειο του 1821.

Με υπερηφάνεια παρέλασαν μαθητές στον δήμο Νεάπολης Συκεών τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου.  Με σύμμαχο τον καλό καιρό η παρέλαση πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο Παπανδρέου παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και πλήθος κόσμου που καταχειροκρότησαν τους μαθητές οι οποίοι κράτησαν ψηλά την γαλανόλευκη. 

Μαθητές και μαθήτριες δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου παρέλασαν και χειροκροτήθηκαν θερμά από πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους του δήμου.

Την παρέλαση της 25ης Μαρτίου άνοιξαν δύο Σύλλογοι Μικρασιατών του Δήμου, ως φόρος απόδοσης τιμής και μνήμης στους πρωτοκατοικήσαντες το 1922 διωγμένους πρόσφυγες προγόνους μας, από την γενέθλια γη τους, της Μικράς Ασίας, της Σμύρνης, του Κουκλουτζά. του Παπά Σκάλα, του Κορδελιού κ.α

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 12:00 από την συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Νυμφαίου με κατεύθυνση προς την Κοινότητα του Κορδελιού και διέσχισε την οδό Φιλίππου Φλώρου και Ανδρέα Παπανδρέου.

Μάλιστα, την παρέλαση άνοιξαν οι μικρασιατικοί σύλλογοι με αφορμή την επέτειο μνήμης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν μαθητές της περιφερειακής γεωργικής τεχνικής και επαγγελματικής σχολής και εκπαίδευσης και κατάρτισης Αμμοχώστου Αυγόρου Κύπρου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα σχολεία του δήμου κρατώντας τη γαλανόλευκη σημαία ψηλά παρέλασαν με καμάρι και χειροκροτήθηκαν από τους επισήμους και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί.

Με την μαθητική παρέλαση στο Ωραιόκαστρο κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Οι μαθήτριες και οι μαθητές έστειλαν μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας, ψυχικής ανάτασης και αισιοδοξίας.

Στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας, σημαιοστολίστηκαν δημόσια κτίρια και πλατείες, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα και πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις με τη συμμετοχή μαθητών και μελών συλλόγων, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγάλη προσέλευση κόσμου, εορτάστηκαν στον δήμο Παύλου Μελά, η εθνική επέτειος της ελληνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Οι εκδηλώσεις για τη διπλή γιορτή του Γένους μας περιελάμβαναν δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Παντελεήμονος, Αγίου Γεωργίου, διοργάνωση τελετών στα μνημεία των πεσόντων και τρεις παρελάσεις στις αντίστοιχες δημοτικές ενότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.

Με τις δέουσες τιμές εορτάσθηκε το πρωί της Παρασκευής 25 Μαρτίου η ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement