Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Επιτήδειοι «ξαφρίζουν» λογαριασμούς μέσω κλωνοποιημένων τραπεζικών καρτών

«Αλωνίζουν» οι απατεώνες, που κλέβουν και αντιγράφουν τραπεζικές κάρτες, αφαιρώντας όσα χρήματα βρίσκουν τη γνωστή μέθοδο skimming. Η συγκεκριμένη απάτη απασχολεί έντονα όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα στη Θεσσαλονίκη δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση Ρουμάνου, που έχει καταδικαστεί στη Γαλλία.

Όπως φαίνεται στα πλάνα της ΕΡΤ, ο 46χρονος Ρουμάνος οδηγείται στα κρατητήρια της αστυνομίας. Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάσισε την έκδοσή του στη Γαλλία για κλοπές και απάτες με τραπεζικές κάρτες κλώνους, με τη μέθοδο του card skimming όπως είναι διεθνώς γνωστή.

Ο Ρουμάνος θα εκτίσει ποινή τεσσάρων χρόνων φυλάκισης. Καταδικάστηκε για απάτες με κάρτες σε 25 πόλεις της Γαλλίας τη διετία 2014-2015. Κατηγορήθηκε για παρόμοιες πράξεις και στην Πορτογαλία.Το Συμβούλιο Εφετών δε δέχτηκε τους ισχυρισμούς του 46χρονου για να μην εκδοθεί στη Γαλλία. Άλλωστε οι υποθέσεις με κλοπή και αντιγραφή τραπεζικών καρτών αποτελούν πονοκέφαλο για τις αρχές και στην Ελλάδα.Οι αρχές συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες τραπεζικών καρτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις συναλλαγές τους.Να ελέγχουν τον χώρο γύρω από το ΑΤΜ για ύποπτες κινήσεις, να παρατηρούν ότι στο μηχάνημα δεν υπάρχει πρόσθετο εξάρτημα.Στην περίπτωση, που το ΑΤΜ κρατήσει την κάρτα να επικοινωνούν αμέσως με τις Τράπεζες και να μην εμπιστεύονται αγνώστους, που προθυμοποιούνται να βοηθήσουν στη συναλλαγή.

Πως μπορείτε να αποφύγετε το Card Skimming:

-Eλέγχετε προσεκτικά τον χώρο γύρω από το ΑΤΜ για τυχόν ύποπτες κινήσεις.-Βεβαιωθείτε ότι στον χώρο, που βρίσκεται το ΑΤΜ δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα.-Σε περίπτωση εντοπισμού αλλοιώσεων στη σχισμή υποδοχής της κάρτας (στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες) αποφεύγετε τη χρήση του ΑΤΜ.-Σε περίπτωση που το ΑΤΜ κρατήσει την κάρτα ή υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη συναλλαγή να επικοινωνούν μόνο με την τράπεζα που χορήγησε την κάρτα-Μην εμπιστεύεστε άγνωστους που προθυμοποιούνται να βοηθήσουν στο χειρισμό του ΑΤΜ ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας.

Πηγή: ertnews.gr

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement