Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Έρευνα στους δρόμους για την επέκταση του Μετρό στη Δυτ.Θεσσαλονίκη

Από τις επόμενες ημέρες Τροχαία και Αττικό Μετρό θα σταματούν αυτοκίνητα για να απαντούν στο ερωτηματολόγιο

Ξεκίνησε η έρευνα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για την επέκταση του Μετρό προς τη δυτική πλευρά της πόλης.

Συνεργεία της Διεύθυνσης Τροχαίας και άνθρωποι της Αττικό Μετρό σταματούν τους οδηγούς στους δρόμους προκειμένου να τους ζητούν να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο για τον τρόπο αλλά και τις περιοχές στις οποίες μετακινούνται καθημερινά.

«Οι μελέτες για την επέκταση του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη τρέχουν. Τα έργα Μετρό θέλουν το χρόνο τους να ωριμάσουν και θέλουν μεγάλη αξιοπιστία για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν. Όταν θα πάμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ζητήσουμε λεφτά από το νέο ΕΣΠΑ ή στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για δάνειο θα μας ζητήσουν μελέτες που τεκμηριώνουν ότι το Μετρό χρειάζεται σε αυτή την περιοχή και πώς επιλέχτηκαν οι στάσεις», τονίζει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος.

Σε αυτή την έρευνα που θα ξεκινήσει τα προσεχή 24ωρα, όπως αναφέρει η Αττικό Μετρό, απαιτείται η συμμετοχή του κόσμου ώστε να καταγραφούν λεπτομερώς όλες οι μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται το επόμενο διάστημα να απαντήσουν στα ερωτήματα για το Μετρό της δυτικής Θεσσαλονίκης και ακολούθως οι απαντήσεις αυτές θα καταγραφούν για να μπορέσουν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των μελετών και ακολούθως στη χρηματοδότηση του έργου.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement