Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Εστίαση: Ετοιμασίες για τον χειμώνα- Ξεκίνησαν οι παραγγελίες για σόμπες εξωτερικού χώρου

Κορονοϊός και αντικαπνιστικός νόμος ωθούν στην αξιοποίηση των εξωτερικών χώρων

Με στόχο να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες βρίσκονται οι επαγγελματίες της εστίασης, αφού ετοιμάζουν τις σόμπες εξωτερικού χώρου για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Οι επαγγελματίες της εστίασης στη δυτική Θεσσαλονίκη σπεύδουν να αγοράσουν μαζικά σόμπες, τα γνωστά μανιτάρια, προκειμένου όταν χαλάσει ο καιρός και αρχίσουν τα κρύα, να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες όπως όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και οι οποίοι μη διαθέτοντας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα μπορούν να καθίσουν στους αίθριους χώρους των καταστημάτων. Εξάλλου, ο αντικαπνιστικός νόμος που ισχύει στη χώρα μας έχει ωθήσει τους θεριακλήδες πελάτες των καταστημάτων εστίασης να πίνουν τον καφέ ή το ποτό τους ή ακόμα και να απολαμβάνουν το γεύμα τους σε εξωτερικούς χώρους ακόμα και τον χειμώνα.

Όμως η αυξημένη ζήτηση όπως αναφέρει επαγγελματίας καφέ-μπαρ, ο κ. Νίκος Νικολαΐδης, αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το κόστος των εξωτερικών θερμαστρών . «Αν βάλω σόμπες για να εξυπηρετήσω τους ανεμβολίαστους το κόστος ανεβαίνει πάρα πολύ. Αν δεν μας δώσει το κράτος μια επιδότηση θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας για όλους και θα θυμηθούμε εποχές 2014» είπε.

«Έχουμε ξεκινήσει να παραγγέλνουμε σόμπες και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τους πελάτες στο μαγαζί μας, διότι οι εμβολιασμοί βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος» ανέφερε στο ditika.gr ο Νίκος Λεμπετλής επίσης ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης.

Οι επαγγελματίες της εστίασης προσπαθούν να αξιοποιήσουν με κάθε τρόπο τους ανοιχτους χώρους μπροστά από τα καταστήματα τους προκειμένου να μην χάσουν εμβολιασμένο και μη εμβολιασμένο πελάτη. «Θα λειτουργήσουμε με σόμπες και εξωτερικούς φράχτες δεν υπάρχει άλλη λύση» δήλωσε ο Γιώργος Π.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων μπορούν να εισέρχονται μόνο όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης το οποίο και θα ελέγχεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement