Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: «Αντίο» από σήμερα στα sms, ελεύθερη είσοδος στα μαγαζιά, 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Από σήμερα, 14 Μαϊου, άρση των μέτρων για sms, κυκλοφορία και λιανεμπόριο

Καταργούνται από σήμερα, Παρασκευή, και μετά από διάστημα αρκετών μηνών η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 και το 13032, καθώς και οι βεβαιώσεις για κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.

Ακόμα, διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τις 12.30 το βράδυ με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει μεταξύ 00:30 και 05:00, ενώ απελευθερώνονται και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Το λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14/5 στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς πλέον το click-in-a shop ή το click away.

Λειτουργούν τα καζίνο σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα γραφεία συνοικεσίων με βάση τους κανόνες των υπηρεσιών δραματολογίας (1/25- μάσκα- απόσταση 2 μέτρα- αποφυγή σωματικής επαφής- καθορισμένο ραντεβού- self test). 

Τέλος, από σήμερα μπαίνει σε ισχύ η ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού όσον αφορά στις μετακινήσει προς τα νησιά (με εξαίρεση τη Λευκάδα και την Εύβοια), είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς. Ο πολίτης που επιθυμεί να ταξιδέψει θα πρέπει να έχει είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά την 2η δόση) είτε τεστ pcr 72 ωρών είτε rapid test ή self-test 24 ωρών είτε αποδεικτικό νόσησης. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement