Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Παρατείνεται έως 31 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Έως την ίδια ημερομηνία (31 Αυγούστου) θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την εξόφληση του φόρου

Παράταση προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως και 31 Αυγούστου ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η τροπολογία κατατέθηκε με σχετική διάταξη στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ και η προθεσμία υποβολής θα είναι κοινή για φυσικά και για νομικά πρόσωπα.

Όπως αναφέρει το σχετικό κείμενο, «παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων του έτους 2022. Έως την ίδια ημερομηνία (31 Αυγούστου) θα πρέπει να καταβληθούν οι δύο πρώτες από τις οκτώ δόσεις για την εξόφληση του φόρου. Η έκπτωση 3 % εξακολουθεί να ισχύει για όσους καταβάλουν εφάπαξ το φόρο έως τις 31 Ιουλίου. Για τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία ο φόρος εισοδήματος καταβάλλεται σε έξι μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο».

Για τις πυρόπληκτες περιοχές πάντως, αναμένεται να τηρηθεί διαφορετικό χρονοδιάγραμμα, όπως προβλέπεται πάγια σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης είχαν υποβληθεί συνολικά 5,4 εκατομμύρια δηλώσεις Ε1 και απομένουν περίπου 1 εκατομμύριο δηλώσεις για τις επόμενες μέρες.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement