Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Τέλη κυκλοφορίας: Έως τις 29 Φεβρουαρίου η παράταση για την πληρωμή – Τι αλλάζει στο σύστημα προστίμων

Νέο σύστημα υποβολής προστίμων για εκπρόθεσμες πληρωμές

Παράταση δύο μηνών και, συγκεκριμένα, έως και τις 29 Φεβρουαρίου προσφέρει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Την απόφαση ανακοίνωσε προ ημερών ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Ο ίδιος προανήγγειλε νέο σύστημα υποβολής προστίμων για εκπρόθεσμες πληρωμές. Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα θα υπολογίζονται κλιμακωτά και όχι απευθείας μετά τη λήξη της προθεσμίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρυσι είχε δοθεί προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας γίνεται με ψηφιακό τρόπο μέσω της ΑΑΔΕ, με κωδικούς taxisnet ή και χωρίς με τη συμπλήρωση του ΑΦΜ και του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar της ΑΑΔΕ με 3 τρόπους. Αρχικά εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο και στη συνέχεια μπορούν:

• Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.

• Να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζάς τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

• Να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛΤΑ και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement