Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Σε ποιες παραλίες μπορείτε να κάνετε άφοβα μπάνιο

Όλη η λίστα

Τις παραλίες στις οποίες μπορούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης να κάνουν μπάνιο ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ό,τι αφορά στην καταλληλότητα του θαλασσινού νερού των ακτών κολύμβησης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, γίνεται γνωστό ότι με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου, που εκδόθηκε με βάση τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων θαλασσινών νερών, κατά την κολυμβητική περίοδο 2023 η κολύμβηση επιτρέπεται:                                                                            

α)  Από την παραλία Περαίας ως την ακτή ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας

β)  Στην παραλία Αγγελοχωρίου

γ)  Στην κοινοτική ακτή (πλαζ) Μηχανιώνας

δ)  Στην ακτή Τουρμπαλί Μηχανιώνας

ε) Από την κοινοτική πλαζ Επανομής και μέχρι τα όρια της Π.Ε. Θεσ/νίκης.

στ) Από την ακτή «ΜΗΛΙΕΣ» Σταυρού έως την κοινοτική ακτή Σταυρού ρέμα «Δυτικό κανάλι» (αριστερά του λιμένα) και σε όλο το μήκος των ακτών ανατολικά (περιοχές Σταυρού,  Βρασνών, Ασπροβάλτας) μέχρι τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

ζ)  Στην ακτή Αρέτσου του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Περιφέρεια συνιστάται να αποφεύγεται η κολύμβηση σε περιοχές, όπου υπάρχουν εκβολές χειμάρρων ή αγωγών ομβρίων, ιδιαίτερα μετά από βροχοπτώσεις και σημειώνεται ότι απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων στις ακτές κολύμβησης καθώς και η κολύμβηση σε λιμάνια και μόνιμα αγκυροβόλια.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement