Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Τι λένε τα ΕΛΠΕ για τον λευκό καπνό στη δυτική Θεσσαλονίκη

Με τον λευκό καπνό να συνεχίζει να καλύπτει την περιοχή, υπήρξαν ερωτήματα και ανησυχίες από κατοίκους της περιοχής

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη δυτική Θεσσαλονίκη, λόγω του έντονου λευκού καπνού που βγαίνει από καμινάδες των διυλιστηρίων του ομίλου εταιρειών «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ».

Σε ανακοίνωσή τους τα ΕΛΠΕ στις 16 Δεκεμβρίου γνωστοποίησαν πως ο λευκός καπνός οφείλεται σε «ενέργειες για την αποκατάσταση τεχνικού προβλήματος σε μία μεμονωμένη μονάδα παραγωγής».

Με τον λευκό καπνό να συνεχίζει να καλύπτει την περιοχή, υπήρξαν ερωτήματα και ανησυχίες από κατοίκους της περιοχής για το τι πραγματικά συμβαίνει.

«Η εκπομπή του λευκού καπνού οφείλεται στην επανεκκίνηση της μονάδας στην οποία είχε παρουσιαστεί η βλάβη», εξήγησε στο Thestival αρμόδια πηγή των «Ελληνικών Πετρελαίων» διαβεβαιώνοντας πως η ύπαρξη καπνού οφείλεται στην προβλεπόμενη διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Υπογράμμισε δε πως ο καπνός που εκπέμπεται δεν είναι επικίνδυνος για τη γύρω περιοχή ούτε προκύπτει ζήτημα δυσοσμίας λέγοντας πως για την διαδικασία της επανεκκίνησης της μονάδας η οποία είχε τεχνικό πρόβλημα τηρούνται όλοι οι περιβαλλοντικοί όροι.

«Η διαδικασία γίνεται βάσει όλων των προβλεπόμενων περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας του διυλιστηρίου που ισχύουν όχι μόνο στη χώρα μας αλλά διεθνώς», σημείωσε η αρμόδια πηγή των ΕΛΠΕ.

Σύμφωνα με κύκλους των «Ελληνικών Πετρελαίων», η διαδικασία της επανεκκίνησης της τεχνικής μονάδας θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι αύριο με συνέπεια να σταματήσουν οι εκπομπές λευκού καπνού.

Πηγή: thestival.gr

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement