Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Μανούκα: Θα διεκδικήσω το αυτονόητο για τα παιδιά μας – Σχολεία που θα σέβονται μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της κυρίας Μανούκα βρίσκεται και η εξεύρεση πόρων για τη βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων

Ενημερωτική σύσκεψη με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Μπούτσκου και Χρήστο Ρουμπίδη, πραγματοποίησε η Μαρία Μανούκα, ξεδιπλώνοντας τους βασικούς άξονες του προγράμματός της αναφορικά με τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Η συζήτηση ήταν εκτενής, με την υποψήφια Δήμαρχο να δίνει έμφαση στις συνέργειες που πρέπει να υπάρξουν μεταξύ των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης με τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, ούτως ώστε με την εκπόνηση μελετών για την κατασκευή νέων σχολείων να μπει τέλος στο τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης σχολικών αιθουσών, που υποβιβάζει το επίπεδο του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος εντός του οποίου ζουν καθημερινά οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων και δυσχεραίνει το έργο των εκπαιδευτικών.

Πέραν του μείζονος ζητήματος της σχολικής στέγης, το οποίο βρίσκεται ψηλά στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της, η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» δεσμεύτηκε ότι εφόσον οι συνδημότες της την εκλέξουν επικεφαλής της νέας δημοτικής αρχής, είναι αποφασισμένη να «χτίσει» σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και 15μελή μαθητικά συμβούλια).

Επιπρόσθετα, στο σχέδιο άσκησης διοίκησης που έχει ετοιμάσει η κυρία Μανούκα, προβλέπεται η τακτική συντήρηση των σχολείων, η στήριξη όλων των σχολικών μονάδων σε ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής, η ανάπτυξη συνεργειών με τοπικούς φορείς για τη διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων σε όλα τα σχολεία του δήμου με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, ενώ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της πρόσληψης σχολικών καθαριστριών με πλήρες ωράριο και πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της κυρίας Μανούκα βρίσκεται και η εξεύρεση πόρων για τη βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων, με την ίδια να δεσμεύεται ότι με εκείνη Δήμαρχο ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου θα αποδίδει στα σχολεία το 100% της χρηματοδότησης που λαμβάνει ο δήμος για αυτά και στην περίπτωση που τα αντίστοιχα κονδύλια δεν επαρκούν, τότε θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του δήμου για επιπλέον χρηματοδότηση εφόσον χρειάζεται. Πρόσθεσε δε, ότι στην ίδια κατεύθυνση είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων, καθώς και για την ανακαίνιση των αύλειων χώρων τους.
Τέλος, ειδική αναφορά έγινε στο ζήτημα της εξεύρεσης λύσης για τη στέγαση του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Κορδελιού (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για μαθητές με Ειδικές Ικανότητες και Ανάγκες), για το οποίο η κ. Μανούκα δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει προσωπικά την προώθησή της επίλυσής του.

«Τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας και αντανακλούν το επίπεδο της ποιότητας ζωής μας. Τα παιδιά που κατοικούν στο Κορδελιό και τον Εύοσμο πρέπει να αποκτήσουν τα σχολεία που τους αξίζουν. Και αυτό είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής. Τα παιδιά μας πρέπει να παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σχολικές αίθουσες που να είναι λειτουργικές και να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Μάθηση σε προκάτ αίθουσες και υπόγεια δεν νοείται στην Ελλάδα του 2023.

Στη συνάντηση με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κατέστησα σαφές ότι θέλω να ενώσουμε δυνάμεις και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τους μαθητές των σχολείων μας. Να πάμε μαζί στα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα και να απαιτήσουμε το αυτονόητο για τα παιδιά μας. Στις 8 Οκτωβρίου, με την ψήφο μας, βάζουμε τέλος στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Στις 9 Οκτωβρίου παίρνουμε το μέλλον του τόπου μας στα χέρια μας. Στις 9 Οκτωβρίου ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου περνά από την εποχή διαχείρισης της μιζέριας στην εποχή της ελπίδας, της προοπτικής, της δημιουργικότητας, αλλά και του σεβασμού προς τον δημότη», τόνισε μετά τη συνάντηση η κυρία Μανούκα.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement