Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Νέαπολης Συκεών

Εργασίες συντήρησης σε σχολεία του δήμου Νεάπολης Συκεών

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής των αύλειων χώρων

Μια εικόνα που θα τους εντυπωσιάσει θα αντικρύσουν με το πρώτο κουδούνισμα της νέας σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στα οποία εξελίσσονται, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής των αύλειων χώρων, όπως και οι εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού.

«Με έργα και όχι με λόγια στηρίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση στο δήμο μας», είναι το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος επιθεώρησε σήμερα τις εργασίες σε σχολικά συγκροτήματα. Μαζί του η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Αλεξάνδρα Τερζίδου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλος Κουσαγιαννίδης και τα στελέχη της Τ.Υ. Εύη Θεοδωρακοπούλου και Γιάννης Μουταφτσής, με τον δήμαρχο να ενημερώνεται από τους εκπροσώπους των κατασκευαστριών εταιριών για την πορεία των εργασιών και να ζητά από αυτούς «επιτάχυνση των εργασιών και έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Η περιοδεία ξεκίνησε από το 2ο Δ.Σ. Συκεών και 3ο Γυμνάσιο Συκεών, που βρίσκονται επί της οδού Οδ. Φωκά, οι αυλές των οποίων υφίστανται γενική ανάπλαση-ανακατασκευή. Αυτό επιτυγχάνεται με την αναβάθμιση της επιφάνειας του γηπέδου καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) και πετοσφαίρισης (βόλεϊ) με την τοποθέτηση νέου αντικραδασμικού αθλητικού δαπέδου με αντιολισθηρή τελική επένδυση, την αντικατάσταση των υφιστάμενων μπασκετών με νέες ολυμπιακού τύπου, την τοποθέτηση νέων φιλέ πετοσφαίρισης, την τοποθέτηση καθιστικών και κερκίδων, και ενίσχυση της φύτευσης των ελεύθερων χώρων πρασίνου. Την ίδια ανάπλαση γνωρίζει και ο αύλειος χώρος του 10ου Δ.Σ. Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη, με τον συνολικό προϋπολογισμό των 230.000 ευρώ να καλύπτεται από πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ.

Εργασίες συντήρησης

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης συνολικά 12 σχολικών συγκροτημάτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία). Ο προϋπολογισμός καλύπτεται από τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  (ΣΑΤΑ) και προβλέπει ελαιοχρωματισμούς, που σχεδιάστηκαν με σύγχρονες εκπαιδευτικές αντιλήψεις, συντηρήσεις στον πάγιο εξοπλισμό, ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές επισκευές, στεγανοποιήσεις, μονώσεις, κ.ά.

Ήδη τα συνεργεία έχουν εγκατασταθεί στο σχολικό συγκρότημα των 3ου-6ου Δημ. Σχολείων και 3ου-6ου Νηπιαγωγείων Συκεών επί της οδού Γεωργίου Γεννηματά, όπου εκτελούν τις εργασίες ελαιοχρωματισμού και συντηρήσεων.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει ένας νέος κύκλος εργασιών συντήρησης σε σχολικά συγκροτήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και Μικροέργων, το κόστος του οποίου καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο. 

«Όπως κάθε χρόνο το καλοκαίρι, έτσι και φέτος, και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ετοιμάζουμε τα σχολικά μας συγκροτήματα με στόχο να είναι σε άριστη κατάσταση. Όλο αυτό το διάστημα γίνονται γενικές συντηρήσεις υδραυλικές και μηχανολογικές, επισκευές, ελαιοχρωματισμοί, εκτεταμένες στεγανοποιήσεις και μονώσεις, ενώ ενισχύεται και ο εξοπλισμός εκεί όπου χρειάζεται έτσι ώστε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς να είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε τα 11.500 παιδιά μας, τους μαθητές από τα Νηπιαγωγεία μέχρι τα Λύκεια. Στο δήμο μας είχαμε, έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα την Παιδεία, τη μόρφωση, την εκπαίδευση των παιδιών μας, γιατί έτσι μόνο μπορούμε να έχουμε ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας, για το μέλλον του τόπου μας, αναβαθμίζοντας συνεχώς την εκπαίδευση και στηρίζοντας τη δημόσια παιδεία με έργα και όχι με λόγια», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης. 

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα παραδόθηκε στη σχολική κοινότητα ο νέος αύλειος χώρος του 10ου Δημ. Σχολείου Συκεών, που μετατρέπει τα διαλλείματα των μικρών μαθητών τόσο ευχάριστα και δημιουργικά που ούτε τα ίδια περίμεναν.  

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής και ανάπλασης της αυλής, το γκρίζο του τσιμέντου παραχώρησε τη θέση του σε ένα μωσαϊκό χρωμάτων με ειδικές κατασκευές πρασίνου, αθλοπαιδειών, εκπαιδευτικών διαδρομών και καλλιτεχνικών δρώμενων. Το τελικό αποτέλεσμα, όμως, το χαίρονται και οι περίοικοι αφού με την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου τέθηκε στη διάθεσή τους ένα επιπλέον παρκάκι με πράσινο και παγκάκια.

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με προϋπολογισμού ενός εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται κατά 415.000 € από το πρόγραμμα, με το υπόλοιπο ποσό των 585.000 ευρώ να καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement