Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Αδειοδοτήθηκαν 4 δημοτικά αθλητικά κέντρα, κλειστά γυμναστήρια σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία

Published

on

Στον δήμο Παύλου Μελά

Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα – Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου Παύλου Μελά αδειοδοτήθηκαν με την έλευση του φθινοπώρου και με την υπογραφή του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, εναρμονίζονται με τη νέα νομοθεσία περί ασφαλούς λειτουργίας προς όφελος των αθλούμενων και των θεατών και χορηγούνται άδειες λειτουργίας στις εξής αθλητικές εγκαταστάσεις:

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Σταυρούπολης «Λάζαρος Παπαδόπουλος»
Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Πολίχνης «Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης»
Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Πολίχνης «Ιωαννίδης-Καρυπίδης-Σιδηρόπουλος»
Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Ευκαρπίας

Μετά από επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά, που ξεκίνησαν από το 2015, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και εκδόθηκαν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά και τα προαπαιτούμενα για την τελική αδειοδότηση των 4 κλειστών αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Παύλου Μελά στις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Τα τελευταία χρόνια η Τεχνική μας Υπηρεσία έπρεπε να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες νομιμοποιητικές διαδικασίες και παρεμβάσεις και σε ένα μεγάλο όγκο τεχνικών και κατασκευαστικών εργασιών σε όλα τα κλειστά γήπεδα, καθώς από την αρχική κατασκευή τους δεν υπήρχε μέριμνα από τις εταιρείες ώστε αυτά τα γήπεδα, να διαθέτουν τα προαπαιτούμενα για τις άδειες λειτουργίας.

Φυσικά στο πέρασμα των χρόνων πολλές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο περί αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων δημιούργησαν τεράστια εμπόδια στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας για να εκδοθούν άδειες λειτουργίας σε αυτές.
Στον Δήμο υπήρχαν κλειστά γήπεδα χωρίς οικοδομικές άδειες, χωρίς συστήματα πυρασφάλειας, χωρίς τουαλέτες και ράμπες ΑμεΑ για την πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρίες. Κοντά στα παραπάνω ο Δήμος μας φρόντισε και για τη σύνδεση όλων των Αθλητικών μας Εγκαταστάσεων με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου για τη θέρμανση αυτών, όπως επίσης και την αντικατάσταση όλων των παλαιών ενεργοβόρων λαμπτήρων με νέους λαμπτήρες τεχνολογίας Led.\

Με την αδειοδότηση των 4 ΔΑΚ του Δήμου Παύλου Μελά, διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, με άμεση προοπτική τη φιλοξενία αγώνων όλων των κατηγοριών, τοπικών πρωταθλημάτων ή εθνικών κατηγοριών ή διεθνών διοργανώσεων, σύμφωνα με το καλεντάρι των Ομοσπονδιών κάθε αθλήματος.
Να σημειωθεί ότι στην άδεια λειτουργίας, περιλαμβάνεται η άδεια διεξαγωγής αθλητικών ή μη προσωρινών εκδηλώσεων εντός της αθλητικής εγκατάστασης (π.χ. αθλητικές επιδείξεις, συναυλίες, εκθέσεις, κτλ), ώστε να μην εκδίδεται ξεχωριστή άδεια.
Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της αδειοδότησης, η Διεύθυνση και το Τμήμα Αθλητισμού, κάνοντας πράξη την εξαγγελία για ασφαλείς αθλητικούς χώρους, τοποθέτησε σε όλα τα κλειστά γήπεδα, ειδικές καμπίνες με απινιδωτές, πίσω από τα τραπέζια της Γραμματείας των αγώνων, για να προστατευτεί η δημόσια υγεία, τόσο των αθλούμενων όσο και των επισκεπτών και να προλαμβάνονται οποιαδήποτε περιστατικά έκτακτης ανάγκης.

Τα δύο κλειστά Γυμναστήρια της Πολίχνης, ΔΑΚ «Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης» και ΔΑΚ «Ιωαννίδης-Καρυπίδης-Σιδηρόπουλος», εδρεύουν σε μια από τις σημαντικότερες αθλητικές κυψέλες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου είναι σε εξέλιξη η κατασκευή Γηπέδου Ποδοσφαίρου και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Στίβου, ενώ λειτουργούν στην ίδια περιοχή, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, ποδοσφαίρου και υπαίθριο ανοιχτό Γυμναστήριο με εξειδικευμένα όργανα γυμναστικής για δωρεάν εκγύμναση 24 ώρες το 24ωρο.

Το ΔΑΚ «Λάζαρος Παπαδόπουλος», βρίσκεται στην Άνω Ηλιούπολη, σε μια περιοχή όπου υπάρχει επίσης δημοτικό κολυμβητήριο, γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδα τένις και σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (2 Γενικά Λύκεια, Γυμνάσιο, Δημοτικό, 2 Νηπιαγωγεία).

Εδώ και χρόνια, τα 4 αδειοδοτημένα ΔΑΚ, παρουσιάζουν καθημερινά πλούσια αθλητική δραστηριότητα και φιλοξενούν αγώνες και προπονήσεις των συλλόγων της περιοχής και της μαθητικής κοινότητας.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement