Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Από σήμερα οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά

Published

on

Το χρηματοδοτούμενο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου

Ξεκινούν από το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 οι ηλεκτρονικές εγγραφές στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά μέσω της Web Πλατφόρμας του Δήμου https://demos365pavlosmelas.intellisoft.gr/ εκτός των ατόμων τρίτης ηλικίας οι οποίοι μπορούν να κάνουν και δια ζώσης εγγραφή, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της δημοτικής αθλητικής υποδομής που εδρεύει στην Άνω Ηλιούπολη, στη συμβολή των Οδών Ιθάκης και Περικλέους και θα ανοίξει τις πύλες για το κοινό την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθλητισμού Παντελής Νιγδέλης, το Τμήμα Αθλητισμού και η Διεύθυνση Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού σας ενημερώνουν ότι μετά την ολοκλήρωση του Α΄ σταδίου των εργασιών που υλοποιούνται για την «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Δήμου Παύλου Μελά» και σε συνεννόηση με την ανάδοχο του έργου ΟΡ.ΚΑ. Α.Τ.Ε.Ε ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ και ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ και ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Παύλου Μελά είναι έτοιμο να υποδεχτεί με ασφάλεια τους πολίτες από την Τρίτη 4 Ιουλίου μέχρι και το τέλος του μήνα. Ακολούθως θα συνεχιστούν τα έργα αναβάθμισης τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023.

Αυτό το καλοκαίρι λόγω του έργου δεν θα λειτουργήσουν τα τμήματα κολύμβησης και η πρόσβαση στο κοινό θα επιτρέπεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 21:00.

Οι ανήλικοι λουόμενοι μέχρι 15 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικο άτομο (ένας ενήλικας επιτρέπεται να συνοδεύει μόνο έναν ανήλικο). Άνω των 15 ετών μπορεί να συμμετέχει με Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και λόγω της περιορισμένης δυνατότητας κάλυψης εγγραφών, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, να ενημερωθούν έγκαιρα και να κάνουν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά, ανεβάζοντας όλα τα απαραίτητα για την εγγραφή δικαιολογητικά.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Για ενήλικες: Πρόσφατες ιατρικές βεβαιώσεις που να πιστοποιούν την δερματολογική και παθολογική καταλληλότητα.

Για ανηλίκους: Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου, όπου θα πρέπει να βεβαιώνεται – αναγράφεται ότι το παιδί είναι καρδιολογικά και δερματολογικά υγιές για να συμμετέχει σε πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης σε Δημοτικό Κολυμβητήριο

Επιπλέον δικαιολογητικά για ειδικές κατηγορίες

➢ Πολύτεκνες οικογένειες και οικογένειες και χαμηλό εισόδημα:

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Εκκαθαριστικό Σημείωμα περσινό

➢ Άγαμοι με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 7.000€

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, Εκκαθαριστικό Σημείωμα περσινό

➢ Φοιτητές

Αντίγραφο φοιτητικής ταυτότητας (για φοιτητές έως 25 ετών)

➢ ΑΜΕΑ από 67% και άνω αναπηρία

Βεβαίωση αναπηρίας από ΚΕΠΑ

➢ Αθλούμενοι άνω των 65 ετών

Φωτοτυπία ταυτότητας (ή διαβατηρίου ή άδειας οδήγησης)

➢ Μέλη ίδιας οικογένειας

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά

2310 607457

Ημέρες και ώρες λειτουργίας (Ιούλιος 2023)

Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 08:00 – 21:00

Το Δημοτικό μας Κολυμβητήριο αναβαθμίζεται και θα αξιοποιείται πέραν της θερινής περιόδου

Ξεκίνησε από τον Ιούνιο το χρηματοδοτούμενο έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Δήμου Παύλου Μελά» το οποίο αφορά στην υιοθέτηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), προκειμένου να αναβαθμιστεί ενεργειακά ο συγκεκριμένος αθλητικός χώρος που εδρεύει στη συμβολή των Οδών Ιθάκης και Περικλέους στην Άνω Ηλιούπολη και δέχεται κάθε καλοκαίρι, περισσότερους από 2.500 κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά και γειτονικών δήμων. Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο θα λειτουργήσει για τη φετινή περίοδο, μόνο τον Ιούλιο, για λόγους ασφαλείας των λουομένων και του προσωπικού.

Τριπλός στόχος

Μετά την πρόσφατη υπογραφή σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία, ξεκινά άμεσα η υλοποίηση του έργου που η μελέτη του βασίζεται σε αρχές ενεργειακού σχεδιασμού και θα προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, καθώς θα μειωθούν τα έξοδα και θα επιτευχθεί σημαντικό όφελος σε οικονομικό και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα γίνει ΠΡΑΞΗ το αίτημα των πολιτών να λειτουργήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Παύλου Μελά, πέραν της θερινής περιόδου (Ιούνιος – Σεπτέμβριος), ώστε να αξιοποιηθεί και τους υπόλοιπους μήνες, προσφέροντας όλο το χρόνο τα υπάρχοντα προγράμματα (τμήματα εκμάθησης ενηλίκων, εφήβων – ανηλίκων, aqua aerobic, ειδικό πρόγραμμα κινητικής αποκατάστασης στο νερό, ΑμεΑ, κοινού, κ.α.). Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα στη Διεύθυνση Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού, να διασυνδέσει την παροχή υπηρεσιών του Κολυμβητηρίου με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, τα δημοτικά σχολεία Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, για την υλοποίηση του αντικειμένου της εκμάθησης κολύμβησης μαθητών δημοτικών σχολείων.

Χρηματοδότηση

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014 -2020» με προϋπολογισμό πράξης 706.094,40€ και συμβασιοποιημένο ποσό 461.906,50€ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής και Θερμικής ενέργειας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) με την κατανάλωση ενός μόνο καυσίμου, του φυσικού αερίου.

Η χρήση μίας τέτοιας μονάδας ΑΠΕ, υψηλού βαθμού απόδοσης, σε δημόσια κολυμβητική εγκατάσταση αποτελεί την επιτομή της καινοτομίας των επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας από ΑΠΕ ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα των αθλητικών υποδομών.

Η παρέμβαση περιλαμβάνει :

•Την εγκατάσταση Μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού – Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ).

•Την εγκατάσταση λέβητα – καυστήρα ισχύος 650 kWth, καυσίμου φυσικού αερίου.

•Την αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων εσωτερικού φωτισμού, φωτισμού περιβάλλοντα χώρου και φωτισμού κολυμβητικής δεξαμενής με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας (LED), στις υφιστάμενες θέσεις, για την επίτευξη το μέγιστου βαθμού ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας.

•Την εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης του κολυμβητηρίου, ήτοι Building Energy Management System (BEMS).

Με την εγκατάσταση και τη λειτουργία της μονάδας ΣΗΘΥΑ θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, τόσο σε ηλεκτρική και θερμική ενέργεια, όσο και σε καύσιμη ύλη.

Το Κολυμβητήριό μας, μια όαση δροσιάς για τη δυτική Θεσσαλονίκη

Η κολύμβηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να θωρακίσεις την υγεία σου και το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Παύλου Μελά με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, την πισίνα ολυμπιακών προδιαγραφών και το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό του Τμήματος Αθλητισμού, συνδυάζει την ασφάλεια με την προσβασιμότητα και την άνεση και δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν σε επαφή με το νερό μέσα από την άσκηση και το παιχνίδι.

Εδώ και χρόνια προσφέρει μια σπάνια όαση δροσιάς σε όσους επιλέξουν να το επισκεφθούν και να συνδυάσουν με αυτό τον τρόπο τη διασκέδαση και τις πολλές επιλογές άθλησης που προσφέρει η κολύμβηση.

Το δημοτικό ανοιχτό κολυμβητήριο του Δήμου Παύλου Μελά είναι χωροθετημένο στο κέντρο άθλησης μικτής (αθλητικής και εκπαιδευτικής) χρήσης οικοδομικό τετράγωνο Ο.Τ.2044 στην περιοχή της Ηλιούπολης, και περιλαμβάνει εκτός από το κολυμβητήριο, δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου, δημοτικό κλειστό και ανοιχτό γήπεδο τένις και το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Οι εν λόγω αθλητικοί χώροι γειτνιάζουν με παιδικό σταθμό και σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Λύκεια, Γυμνάσιο, Δημοτικό, Νηπιαγωγεία).

Ο ενεργειακός εκσυγχρονισμός του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Παύλου Μελά θα αυξήσει τους ωφελούμενους και την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών, θα διευρύνει την περίοδο λειτουργίας της δημοτικής αθλητικής υποδομής και θα ενισχύσει την αντιμετώπιση του προβλήματος της σπατάλης ενεργειακών πόρων και την εξοικονόμηση ενέργειας, συμβάλλοντας στην επίτευξη εθνικών και περιφερειακών στόχων. Τέλος, η εφαρμογή ενός ενεργειακού έργου κρίνεται αναγκαία εφόσον θα προσφέρει τεχνογνωσία για την περαιτέρω διάδοση των καινοτόμων πρακτικών στη διαχείριση των δημοτικών αθλητικών υποδομών του δήμου Παύλου Μελά.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement