Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Δ. Παύλου Μελά: Με την παράταξη Δεμουρτζίδη και σε αυτές τις εκλογές ο Σάκης Λαζαρίδης

Published

on

Η ανάρτηση του δημάρχου Παύλου Μελά

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη θα είναι και σε αυτές τις εκλογές στον δήμο Παύλου Μελά ο Σάκης Λαζαρίδης.

Την υποψηφιότητα του κ. Λαζαρίδη ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο κ. Δεμουρτζίδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «ο Σάκης είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ζωντανό κύτταρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προφανώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Δεμουρτίδη:

Με τον Σάκη Λαζαρίδη βγήκαμε αποφασιστικά και δημιουργικά μπροστά, από το φθινόπωρο του 2014, με όραμα, προσδοκία, αποτελέσματα για τον Δήμο Παύλου Μελά και την κοινωνία που θέλουμε.

Πρωταγωνιστές στις αυτοδιοικητικές εξελίξεις της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ανοίξαμε νέους δρόμους και σήμερα διεκδικούμε τη συνέχεια, για τις γειτονιές μας στη Σταυρούπολη, την Πολίχνη, την Ευκαρπία και ευρύτερα για μια Δυτική Θεσσαλονίκη που παλεύει να πάρει τη θέση που της αξίζει.

Ο Σάκης είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα ζωντανό κύτταρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προφανώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.
Ιδρυτικό μέλος περιβαλλοντικών συλλόγων και φορέων υπεράσπισης του δημόσιου χώρου, των πρώην στρατοπέδων και του περιβάλλοντος: Κίνηση Πολιτών Καρατάσιου, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρατάσιου, Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης, Πρωτοβουλία για τα πρώην στρατόπεδα, Δίκτυο 50, Περιαστικές Καλλιέργειες Καρατάσιου, Δίκτυο Βιωσιμότητας Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Περιβάλλον, αστικό πράσινο, ανοιχτοί δημόσιοι χώροι, διεκδίκηση, πρώην στρατόπεδα, εθελοντισμός, βιώσιμη ανάπτυξη. Πίσω από τις λέξεις, αγώνες και ουσία, νίκες, αυτός είναι ο συμπολίτης μας που διετέλεσε σε αυτά τα εννέα έτη, Αντιδήμαρχος στο Περιβάλλον, την Ανακύκλωση, την Καθαριότητα, τον Εθελοντισμό, την Πολιτική Προστασία, τον Αθλητισμό και μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Ο Σάκης δρομολόγησε την αναβάθμιση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας συνεργαζόμενος με εθελοντικές ομάδες, ενημερώνοντας και εκπαιδεύοντας τη σχολική κοινότητα και τους πολίτες σε θέματα Α΄ Βοηθειών και Μέτρων Αυτοπροστασίας από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, ενώ συνέβαλε τα μέγιστα, σε συνεργασία με τα Γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου και με περιβαλλοντικούς συλλόγους, στην ίδρυση του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία – Ενεργός Πολίτης στον Δήμο Παύλου Μελά».

Με σύνθημα “Σκεφτόμαστε Παγκόσμια – Δρούμε Τοπικά”, το Δίκτυο ανέδειξε σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η διεκδίκηση και αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσιου, καθώς και υγειονομικές πληγές του τόπου μας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες δόθηκε οριστική λύση σε περιπτώσεις όπως: ΚΑΝ – ΚΑΝ στα Μετέωρα, πρώην εργοστάσιο Χίτζιου με 121 τόνους αμίαντο, εγκαταλελειμμένο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, παλιό φυτώριο Σταυρούπολης, επικίνδυνο παράπηγμα με αμίαντο μπροστά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, παλιατζίδικο της οδού Ακριτών.

Εφαρμόστηκαν στην πράξη πρότυπα περιβαλλοντικά προγράμματα μέσα στα σχολεία: Ανακύκλωση με Διαλογή στην Πηγή, Σχολικοί Λαχανόκηποι, υιοθεσία πάρκων – δέντρων και δημόσιων χώρων, εθελοντισμός και προστασία περιβάλλοντος.

Ο Σάκης γεννήθηκε στην περιοχή Καρατάσιου, όπου και κατοικεί με τη σύζυγό του Αναστασία Καρασαρίδου και τα παιδιά του, την 15χρονη Άρτεμις και τον 12χρονο Θοδωρή. Είναι απόφοιτος του 2ου ΓΕΛ Πολίχνης και της Σχολής “Πυθαγόρα” με πτυχίο Λογιστών Μηχανογράφων και Προγραμματιστών Αναλυτών Η/Υ. Αθλητής του Μπάσκετ σε αρκετές ομάδες, ξεκινώντας και τελειώνοντας την αθλητική του σταδιοδρομία στον ιστορικό Ορφέα Ηλιούπολης, όπου αγωνίστηκε για 10 χρόνια. Ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της ένδυσης για 20 χρόνια και ακολούθως στην εστίαση και στον οικολογικό τουρισμό για άλλα 6 χρόνια.
Ο πατέρας του Θεόδωρος Λαζαρίδης διατηρούσε για 35 χρόνια εμποροραφείο στη Στροφή Καρατάσιου και ήταν ιδρυτής και για πολλά χρόνια πρόεδρος της ιστορικής ομάδας ποδοσφαίρου Καρατασιακός.
Σάκη οι αγώνες μας συνεχίζονται, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη. Η Δημοτική μας Παράταξη “Ευ Πολις”, οι άνθρωποί μας, με βαθιά και ουσιαστική γνώση της πόλης μας και των αναγκών της, διεκδικούμε μεθοδικά και σταθερά και πετυχαίνουμε το καλύτερο για τους συμπολίτες μας.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement