Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Συγκίνησε η 17χρονη Μαρία στην Πολίχνη – Παρέλασε περήφανη σημαιοφόρος με αναπηρικό αμαξίδιο (vid)

Published

on

Συγκίνηση και υπερηφάνεια

Συγκίνηση και περηφάνια στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Πολίχνη, της δυτικής Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές των 19 σχολείων του δήμου Παύλου Μελά, που συμμετείχαν στην παρέλαση και έστειλαν μήνυμα ελπίδας, κέρδισαν το πιο θερμό χειροκρότημα όσων τους παρακολούθησαν από κοντά.

Ανάμεσα στους μαθητές που ξεχώρισαν με την παρουσία τους ήταν και μία 17χρονη μαθήτρια, σημαιοφόρος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Η 17χρονη Μαρία δήλωση ιδιαίτερα υπερήφανη που κράτησε σήμερα την ελληνική σημαία, ενώ οι καθηγητές της μίλησαν με εξαιρετικά λόγια τόσο για το ήθος, όσο και για τις μαθητικές της επιδόσεις.

Δείτε στιγμιότυπα από την παρέλαση των μαθητών και μαθητριών στην Πολίχνη:

Με υπερηφάνεια και μεγάλη προσέλευση κόσμου ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στις ΔΕ Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας

Με συγκίνηση, υπερηφάνεια και μεγάλη προσέλευση κόσμου, εορτάστηκαν στον δήμο Παύλου Μελά, η εθνική επέτειος της ελληνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 και η μεγάλη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Οι εκδηλώσεις για τη διπλή γιορτή του Γένους μας περιελάμβαναν δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Παντελεήμονος, Αγίου Γεωργίου, διοργάνωση τελετών στα μνημεία των πεσόντων και τρεις παρελάσεις στις αντίστοιχες δημοτικές ενότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης παρακολούθησε τις εκδηλώσεις στην Πολίχνη και μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη συνεχάρη τη μαθητική κοινότητα και τους συλλόγους και δήλωσε τα εξής:

«Με τις σκέψεις μας και τις προσευχές μας για τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας των Τεμπών, εορτάζουμε φέτος την 202η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, το σημαντικότερο γεγονός της νεότερης ελληνικής ιστορίας και τη μεγάλη γιορτή της πίστης μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Τιμούμε τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες που ξεσηκώθηκαν και πέτυχαν αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο, διδασκόμαστε από τις αμέτρητες σελίδες γενναιότητας και αυτοθυσίας των προγόνων μας, από τον αγώνα τους  που παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος και αναζητούμε τον δικό μας βηματισμό στο μέλλον. Ένας λαός ανατρέχει στις ρίζες και την ιστορία του όχι για να αφηγείται το παρελθόν του, αλλά για να ορίσει αυτό που θέλει να είναι στο μέλλον! Χρόνια Πολλά στην Ορθοδοξία, στη μαθητιώσα νεολαία, σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Στο τελετουργικό των εκδηλώσεων στις τρεις Δημοτικές Ενότητες, μετά τις δοξολογίες ακολούθησαν επιμνημόσυνες δεήσεις και εκφωνήσεις πανηγυρικών από τους εκπαιδευτικούς Ανέστη Λαζαρίδη στη Σταυρούπολη, Ευδοκία Παπαδοπούλου στην Πολίχνη και Μαργαρίτα Φουρκιώτη στην Ευκαρπία, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα σημαντικότερα γεγονότα της Εθνεγερσίας του 1821 και τα ιστορικά διδάγματα από το θαύμα της ελληνικής ομοψυχίας, την ανδρεία και τα ασύλληπτα κατορθώματα των ηρώων μας, αλλά και από τους εγωισμούς, τις προσωπικές φιλοδοξίες, τις  εσωτερικές έριδες και διενέξεις, τις εμφύλιες αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις ιδεών και συμφερόντων, που έσπειραν τη διχόνοια, κατά τη διάρκεια της επανάστασης αλλά και στο δύσκολο δρόμο για τη δημιουργία Εθνικού κράτους.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης στην Πολίχνη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού Παντελής Νιγδέλης στην Ευκαρπία και ο Αντιδήμαρχος αναπτυξιακού σχεδιασμού, προγραμμάτων, επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων, διαφάνειας, διοικητικής βοήθειας, τεχνολογιών, και πληροφορικής, Δημήτρης Λαλές στη Σταυρούπολη.

Επίσης: οι πολιτευτές της  «Ελληνικής Λύσης – Κυριάκος Βελόπουλος», Συμεών Κουπελόγλου, Μιλτιάδης Πέλλας, Ηρακλής Παναγιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Ασλανίδης και επικεφαλής της παράταξης Αλλαγή, ο Εντεταλμένος Δημοτικής Αστυνομίας και θεμάτων Ευκαρπίας Κωνσταντίνος Στούπας, η Δημοτική παράταξη Ανατροπή της μείζονος αντιπολίτευσης σε όλες τις Ενότητες, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Σταυρούπολης και Πολίχνης Χάρης Σαραφίδης και Ευθύμης Κοσμίδης, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, οι σύλλογοι Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης, Ένωση Ποντίων Πολίχνης, Μικρασιατικός Σύλλογος Ν. Ευκαρπίας ΟΥΣΑΚ, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Ευκαρπίας ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, Ένωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ν. Ευκαρπίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθοκήπων Ευκαρπίας, το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Παύλου Μελά, το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων Πολίχνης, Σύλλογος Κρητών Παύλου Μελά και φίλων Κρηταγενείς Μακεδονίας, μαθητές – εκπρόσωποι σχολείων, η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Παύλου Μελά, σύλλογοι Γονέων  & Κηδεμόνων.

Επίσης, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Διοίκησης, Επικεφαλής παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Παύλου Μελά, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού.

Ο εορτασμός κορυφώθηκε με τις τρεις παρελάσεις στις οδούς Μπουμπουλίνας της Σταυρούπολης, Αγνώστου Στρατιώτη Πολίχνης και Πολυτεχνείου Ευκαρπίας που πραγματοποιήθηκαν και πάλι χωρίς εξέδρες επισήμων.

Να σημειωθεί ότι στη Σταυρούπολη, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

Τις παρελάσεις ΄΄άνοιξαν΄΄ η φιλαρμονική ορχήστρα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τη Διεύθυνση Παιδείας – Αθλητισμού -Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, με συντονιστή το Τμήμα Πολιτισμού και την υποστήριξη της Δημοτικής Αστυνομίας, της Καθημερινότητας – Άμεσης επέμβασης, του Τμήματος Καθαριότητας,  του Τμήματος Πρασίνου και των Σχολικών τροχονόμων.

Εκφωνητές των παρελάσεων ήταν οι Νίνα Αθανασιάδου, Αγγελική Νιγδέλη, Πασχαλίνα Μητράκου.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement