Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Θ.Πλεύρης: Έως τις 12:00, χωρίς μουσική και με καθήμενους η εστίαση – Τι θα γίνει με το ρεβεγιόν

Τα μέτρα ξεκινούν από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, 30 Δεκεμβρίου

Ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα, που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά και τη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αρχικά, τα μέτρα επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022, ωστόσο λόγω της αλματώδους αύξησης των κρουσμάτων και της επέλασης της μετάλλαξης Omicron, αποφασίστηκε η επίσπευση της εφαρμογής τους. 

Ειδικότερα, από Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου, τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Εξαίρεση η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε διασκέδαση και εστίαση επιτρέπεται έως τις 12:00 το βράδυ, σε τραπέζια με καθήμενους έως έξι ατόμων και χωρίς μουσική. Για το ρεβεγιόν, το ωράριο θα ισχύει έως τις 2 το πρωί. Ωστόσο ισχύει απαγόρευση ορθίων και μουσικής.

Όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τηλεργασία και χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την εστίαση και στα σούπερ μάρκετ, όσον αφορά επίσης στο ζήτημα των γηπέδων και τη χωρητικότητά τους ξεκινούν αύριο το πρωί. 

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement