Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Αμπελόκηπων Μενεμένης

Προχωρούν οι εργασίες κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στους Αμπελόκηπους

Θα καλύπτει τις ανάγκες τριών σχολείων του 7ου Δημοτικού, του 3ου Γυμνασίου και του Εσπερινού Γυμνασίου

Μετά την αποπεράτωση των εργασιών κατασκευής του κλειστού σχολικού γυμναστηρίου στον αύλειο χώρο του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπου στεγάζονται το 2ο Λύκειο, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων και το ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων στο τέρμα της οδού Πλαστήρα, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και οι εργασίες κατασκευής του κλειστού σχολικού γυμναστηρίου (Μαραθώνος-Γ. Γεννηματά, Αμπελόκηποι) για τις ανάγκες των 7ο Δημοτικό, 3ο Γυμνάσιο και Εσπερινό Γυμνάσιο προϋπολογισμού 890.000€ με χρηματοδότηση από την ΚΤΥΠ Α.Ε.

Ήδη το συγκεκριμένο έργο, μετά την αποπεράτωση της θεμελίωσης, βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης του μεταλλικού σκελετού.

Για τον σχεδιασμό του αγωνιστικού χώρου του γυμναστηρίου χρησιμοποιήθηκαν οι προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για γήπεδα που θα εξυπηρετούν σχολικούς αγώνες και προπονήσεις, φροντίζοντας να ικανοποιούνται όλες οι ελάχιστες απαιτήσεις.

Όσον αφορά τους βοηθητικούς χώρους, θα κατασκευαστούν δύο χώροι αποδυτηρίων με ντουζ και WC, καθώς επίσης και WC για ΑΜΕΑ. Τέλος, θα κατασκευάστει λεβητοστάσιο για τις ανάγκες θέρμανσης του χώρου και ένα μικρό γραφείο για τους γυμναστές του σχολείου.

Το κτίριο θα αποτελείται από φέροντα οργανισμό από μεταλλική κατασκευή, επικάλυψη οροφής και πλαγιοκάλυψη από πυρίμαχα πάνελ πετροβάμβακα πάχους 5 εκ. Στην οροφή του γυμναστηρίου, θα τοποθετηθούν επίσης διαφώτιστα πάνελ για τον φυσικό φωτισμό του χώρου. Τα εσωτερικά χωρίσματα για την δημιουργία των βοηθητικών χώρων κατασκευάζονται από ανθυγρές και πυράντοχες γυψοσανίδες. Τα εξωτερικά κουφώματα είναι από PVC για την καλύτερη θερμομόνωση και την ευκολότερη συντήρηση του κτιρίου.

Το δάπεδο του αγωνιστικού χώρου θα είναι συνθετικό πάχους 11 χιλ., πλήρως ανταποκρινόμενο με τις προδιαγραφές της Γ.Γ.Α. Ο μεταλλικός φέρον οργανισμός του κτιρίου θα βαφεί με πυράντοχη βαφή ενώ οι αποχρώσεις που χρησιμοποιούνται επιλέχθηκαν για την καλύτερη ενσωμάτωση του κάθε κτιρίου στο υφιστάμενο σχολικό συγκρότημα και γενικότερα στο περιβάλλον της περιοχής.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement