Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Για ακόμη μια χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γνωριμία με τα Αρχαία Ελληνικά Παιχνίδια”

Νέα έγκριση έλαβε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Συνεχίζει τα εκπαιδευτικά του “ταξίδια” το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Γνωριμία με τα Αρχαία Ελληνικά Παιχνίδια”, που υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία από το 2017, η Αντιδημαρχία Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου.

Μετά τη νέα έγκριση που έλαβε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας, το καταξιωμένο πανελλαδικά πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε μαθητές Γ’ – ΣΤ΄ Δημοτικού πήρε το “πράσινο φως” για τη συνέχιση υλοποίησής του κατά το σχολικό έτος 2021-2022.Αξίζει να σημειωθεί ότι η έγκριση του προγράμματος επήλθε με μεγάλη χρονική καθυστέρηση με ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και παρότι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου υπέβαλε τη σχετική αίτηση εδώ και έναν χρόνο.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μέχρι σήμερα εκατοντάδες σχολεία από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν επισκεφτεί το Δήμο μας για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, συμμετέχοντας στις πρότυπες βιωματικές δράσεις που υλοποιούνται από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου “Βούλα Πατουλίδου”. Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τα παιχνίδια και τον τρόπο ζωής των παιδιών στην αρχαιότητα, η εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο, η σύγκριση με τα σύγχρονα παιχνίδια και η ανάπτυξη δημιουργικών ικανοτήτων των συμμετεχόντων.

Ο εναλλακτικός τρόπος εκπαίδευσης πέρα από τα θρανία, καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα, το “ευ αγωνίζεσθαι” και την κατάκτηση της γνώσης μέσω της εμπειρίας με ενεργό συμμετοχή, σε ένα περιβάλλον ψυχαγωγίας χωρίς διακρίσεις.Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 2,5 ώρες.

Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του προγράμματος στο σύνδεσμο: http://www.kordelio-evosmos.gr/index.php…

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement