Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Δήμος Παύλου Μελά

Μήνυμα Βαρνάβα για την αξία της συγχωρητικότητας και της νηστείας

Ιερούργησε ο Μητροπολίτης σε εκκλησία στα Μετέωρα της Πολίχνης

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στα Μετέωρα της Πολίχνης ιερούργησε την Κυριακή της Συγχωρήσεως26 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή και υπογράμμισε την αξία της συγχωρητικότητας και της νηστείας. Μεταξύ των άλλων τόνισε: «Η Εκκλησία σήμερα επιτελεί ένα ψυχογράφημα για τον καθένα μας. Η συγχώρεση είναι το βάθρο πάνω στο οποίο θα κτίσουμε το πνευματικό μας οικοδόμημα. Η συγνώμη και η καταλλαγή θα γεφυρώσουν το χάσμα που άνοιξε ο εγωισμός μας. Η σημερινή Κυριακή ανατινάζει το κτίριο του κακού, γκρεμίζει τα τείχη που ορθώνονται ανάμεσα μας.  Η αγάπη γεννά τον παράδεισο. Ο εγωισμός δημιουργεί ψεύτικους θεούς και είδωλα. Η αληθινή νηστεία αποτελεί επανάσταση στη δικτατορία της ύλης».

Ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε το κήρυγμά του με την υπόμνηση και συγχρόνως έμμεση προτροπή: «Η σημερινή ευαγγελική περικοπή μας αγκαλιάζει και εισοδεύει  τον καθένα μας στην αγκαλιά του Θεού» .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε οικονόμο τον π. Δημήτριο Ζόγκα.

Συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία οι βουλευτές  Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτρης Κούβελας.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement