Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Γ. Καραγιάννης : Προχωρούν οι πρόδρομες εργασίες για επέκταση του Μετρό στη Δυτ.Θεσσαλονίκη

Τι αναφέρει ο υφυπουργός Υποδομών για τα έργα της πόλης

Σε όλα τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης αναφέρεται ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο Μετρό, το Fly Over, τα αντιπλημμυρικά έργα αλλά και τον προαστιακό σιδηρόδρομο για τη δυτική Θεσσαλονίκη.

«Η πόλη έχει ομονοήσει στην τεχνική λύση που προτείναμε για το σταθμό Βενιζέλου, το ΣτΕ έδωσε το πράσινο φως και στο τέλος του 2023 θα έχουμε και Μετρό και αρχαία. Ως εδώ με τις στείρες αντιδράσεις! Πρέπει ακόμα και οι λίγοι που απέμειναν να διαφωνούν με τη λύση, να σεβαστούν επιτέλους τις επανειλημμένες απορρίψεις των προσφυγών τους και να αποδεχτούν την πραγματικότητα. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε η πόλη από τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις που την κρατούσαν πίσω για δεκαετίες», αναφέρει ο κ.Καραγιαννης για τη βασική γραμμή του Μετρο και τον σταθμό Βενιζέλου.

Προσθέτει, δε, πως «Αμέσως μετά την κύρια γραμμή, θα δοθεί σε λειτουργία η επέκταση προς Καλαμαριά, ενώ παράλληλα προχωρούν οι πρόδρομες εργασίες για την επέκταση στα δυτικά και οι μελέτες προς το αεροδρόμιο».

Επισης, στέκεται ο υφυπουργός στη νέα Περιφερειακή, το γνωστό Flyover, «το οποίο σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μέσω ΣΔΙΤ, με προϋπολογισμό 370 εκατομμυρίων € , στο τέλος του έτους θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο για το έργο».

«Όπως αντιλαμβάνεστε, τα έργα αυτά θα βελτιώσουν θεαματικά την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά θα αναβαθμίσουν και συνολικά την πόλη», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη του.

Για τα υπόλοιπα έργα που προγραμματίζονται στην πόλη αναφέρει τα εξής: «Η Θεσσαλονίκη θα γίνει επιτέλους ένας σύγχρονος διεθνής συγκοινωνιακός κόμβος. Όπως ταιριάζει στην θέση της και αξίζει στην ιστορία της. Και βέβαια, όπως δεσμεύθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Κώστας Καραμανλής. Με μια σειρά από μεγάλα έργα: Αναβάθμιση του αεροδρομίου, επενδύσεις στο λιμένα, νέος προαστιακός σιδηρόδρομος για τη Δυτική Θεσσαλονίκη, νέα σιδηροδρομική σύνδεση με τον 6ο προβλήτα, νέα οδική σύνδεση του λιμένα με τον ΠΑΘΕ που λίμναζε για χρόνια, νέα αντιπλημμυρικά έργα σε Ωραιόκαστρο και Λαχαναγορά. Όλα τα κρίσιμα και καθοριστικά για το παρόν και το μέλλον της πόλης»

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement