Connect with us
Header Leaderboard Ad Code

Επικαιρότητα

Ο ΟΑΣΘ εκπαιδεύει τους αρχιτεχνίτες του – Δείτε βίντεο

Published

on

Η πρακτική άσκηση, με εντυπωσιακά πλάνα λεωφορείων που… ίπτανται

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ΟΑΣΘ εκπαιδεύει το προσωπικό του! Σε αυτή τη φάση εκπαιδεύονται οι αρχιτεχνίτες και τα μεσαία στελέχη της Διεύθυνσης Συντήρησης του ΟΑΣΘ, σε τεχνικές που διασφαλίζουν ότι οι εργασίες εκτελούνται με τρόπους περισσότερο ασφαλείς για το προσωπικό και μεθόδους αποφυγής ατυχημάτων.

Η εκπαίδευση των αρχιτεχνιτών του ΟΑΣΘ είναι θεωρητική, καθώς παρακολουθούν σχετικές ενημερώσεις, που πλαισιώνονται όμως από πρακτική άσκηση στα λεωφορεία.

Η εκπαίδευση γίνεται στα δύο αμαξοστάσια του Οργανισμού, σε Σταυρούπολη και Φοίνικα και στόχος της είναι η αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων.

«Με την εκπαίδευση στοχεύουμε στην ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων», τονίζει ο τεχνικός σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας και υγείας του ΟΑΣΘ, Κωνσταντίνος Λιάπης, ο οποίος εξηγεί ότι πρωταρχικά οι αρχιτεχνίτες θα πρέπει να κατανοήσουν τις βασικές αρχές ασφάλειας και υγείας.

«Στα τελευταία είκοσι χρόνια που εργάζομαι στον ΟΑΣΘ, δεν θυμάμαι να έχω παρακολουθήσει σχετική εκπαίδευση», υπογραμμίζει ο αρχιτεχνίτης Βάιος Μπόγιας, ο οποίος εκτιμά ότι τα αποτελέσματά της θα είναι θετικά.

«Παίρνουμε κάποια πρόσθετα μέτρα πρόληψης επικίνδυνων καταστάσεων», σημειώνει ο αρχιτεχνίτης Δημήτρης Δαβής, ο οποίος εξηγεί ότι οι εργαζόμενοι καταρτίζονται σε θέματα πυρασφάλειας, πρώτων βοηθειών κ.ά.

Δείτε εδώ το video

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement